"Възраждане" обвиниха ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в "позорно бягство" и обявиха, че референдум за еврото ще има така или иначе

  • 29 юни 2023 14:56

  • 2126
  • 0
"Възраждане" обвиниха ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в "позорно бягство" и обявиха, че референдум за еврото ще има така или иначе
© Булфото, архив

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ не отидоха на Комисията по бюджет и финанси в парламента, на която трябваше да се обсъди темата с референдума за запазване на българския лев, за който от партия "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" събраха необходимия брой подписи. 

Деян Николов нарече постъпката им "позорно бягство". "На практика хората наричат себе си демократи, но показаха как изобщо не зачитат гражданското общество в България, не зачитат законите и демократичните принципи", коментира той.

Костадинов заплаши с протести, ако референдумът против еврото се отложи

"Едни политици смятат, че са по-важни от 600 000 българи. Имат наглостта днес да избягат от Комисия по бюджет и финанси само за да не влезе за разглеждане един референдум", посочи Николов, но цитира закона, според който искат, или не - референдум ще се проведе", заяви депутатът.

"Следващата седмица очакваме референдумът да влезе за разглеждане в зала. Срокът е три месеца по закон. Изтича на 7-и юли. Народното събрание е задължено да излезе с решение за провеждане на референдум, ако валидните подписи са над 400 000, а те са малко над 470 000", посочи Николов.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
2126 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини