Иван Гешев: Не е работа на парламента да решава кой да носи наказателна отговорност

  • 28 юни 2023 18:06

  • 1104
  • 0
Иван Гешев: Не е работа на парламента да решава кой да носи наказателна отговорност
© bulphoto (Архив)
Слушай новината Слушай новината

"Днес депутатският имунитет на Бойко Борисов бе спасен от неговите довчерашни най-големи врагове", написа бившият главен прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във във фейсбук профила си. 

Той коментира гласуването за сваляне на имунитета на лидера на ГЕРБ. То трябваше да влезе извънредно в дневния ред на депутатите, да бъде обсъдено и да се гласува. Гласовете обаче не стигнаха, за да влезе гласуването в графика.

72-ма депутати от "Възраждане", БСП и ИТН гласуваха "за", заедно с Радостин Василев и по един от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Първата сила в парламента и ДПС гласуваха "против", а ПП-ДБ се въздържаха.

Депутатите не пожелаха да гласуват свалянето на имунитета на Борисов

По думите на Гешев Народното събрание е превърнато в защитено убежище на бегълци от правосъдието. 

"Не е работа на парламента да решава кой да носи наказателна отговорност, това е работа на българската правораздавателна система", пише още той. 

"Жалко за всички български избиратели, които повярваха на политически измамници, подиграващи се с тяхното доверие. Време е да изметем политическия боклук", завърши Гешев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1104 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини