Депутатите ратифицираха споразумение, свързано с полицейското сътрудничество в Югоизточна Европа

  • 28 юни 2023 09:24

  • 787
  • 0
© Булфото (архив)

В началото днешното заседание на парламента председателят Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети поздрави българските мюсюлмани по повод свещения за тях празник Курбан байрам.

"Едно от най-големите достояния на нашето общество е толерантността между религиите, мира и разбирателството, в които живеят хората от различни вероизповедания в нашата страна. Вярвам, че просперитетът на страната е възможен с общи усилия, знанията и енергията на всеки от нас", отбеляза Желязков. 

В дневния ред за днес е заложено обсъждане на законопроекти за изменение и допълнение на Закона за МВР, на Закона за електронните съобщения, Закона за храните и Закона за мерките срещу изпирането на пари. Според седмичната програма, депутатите ще разгледат в петък като първа точка ветото на президента върху разпоредби от промените в Закона за съдебната власт.  

Депутатите отхвърли предложението на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е в дневния ред за тази седмица да влезе искането на главния прокурор за снемане на имунитета на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Депутатите отхвърлиха искането на левицата за създаване на временна комисия за изясняване на договора между "Булгаргаз" и турската енергийна компания "Боташ" и на всички доставки на газ през последната една година. От "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" пък поискаха изслушване ан премиерът акад. Денков относно вчерашния му брифинг, след заседание на МС. Народните представители отхвърлиха и искането на "Продължаваме промяната-Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" за изслушване на трима министри - на туризма, на здравеопазването и на околната среда и водите за състоянието на акваторията на Черно море след разрушаването на язовир "Нова Каховка". Според Цончо Ганев подобно изслушване би навредило на туризма.

Радостин ВасилевРадостин ВасилевРадостин Василев е завършил “Право” в Софийския университет „Св. Климент призова от парламентарната трибуна да бъде извикан на изслушване и. д. Борислав СарафовБорислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16 август 1969 г. в София.   През 1987 г. завършва 27 ЕСПУ „Акад., заради натиска по делата "Барселонагейт" и "Осемте джужета". Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети заяви, че по досъдебни производства няма как да бъде изслушван главния прокурор.

Правителството обяви война на една българска партия. "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" е единсвената опозиционна партия в парламента. Както заявихме в началото, ние не призняваме това правителство, което не представлява никого, дори собствените си избиратели. То представлява само американския посланик. След записа от заседанието на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" , ние пуснахме сигнал до прокуратурата. Все още нямаме отговор от страна на прокуратурата. Но вчера само за няколко часа институциите се задействаха доста услужливо. Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" Костадин КостадиновКостадин КостадиновКостадин Костадинов е роден на 1 април 1979 г. в град Варна. Завършва магистратура по балканистика

"Големите проблеми започват с малки акции от този тип": Правителството призова "Възраждане" да спрат с агресията

В нашата страна де готви пълзящ украйнски сценарии. Ще се опитат да прововкрат гражданския ред, да провокират сблъсъци в страната. Ще направим всичко необходимо да бъде запазен гражданският ред, въпреки опитите на управляващите да провокират такива с поведението си. Искам да предупредя всеки български гражданин да бъде бдителен и да не допусне това разделение в обществото, както се случи в Украйна. Тази заплаха я има в нашата страна. Не изключваме да се подготвят такива актове и да се търсят изкупителни жертви. Призоваваме българските граждани - хора бъдете бдителни. В опасностс ме, на път сме да загубим българската земя, отчество. Не бива да допускаме провокации. Ще завърша с два цитата. "Няма власт над тази глава, която е решила да се отдели от плещите в името ма свободата. "Решили сме се вече или сте с нас и народа, или ще ви пратим при черните души. Първият цитат е на Христо Ботев, а вторият на Васил Левски. Да живее България, отбеляза още Костадинов. 

Лидерът на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" атакува акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С, че се изказва като "неонацистки фелдбел" заради призива му, че всички трябва да вземат мерки срещу "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" и да осъществят "наказателно-репрес акция" срещу тях.

Депутатите ратифицираха споразумението между страните по Конвенцията за полицейско сътрудничество в Югоизточна Европа за автоматизиран обмен на ДНК данни, дактилоскопични данни и данни за регистрация на моторни превозни средства, на Споразумението за прилагане на Споразумението между страните по Конвенцията за полицейско сътрудничество в Югоизточна Европа за автоматизиран обмен на ДНК данни, дактилоскопични данни и данни за регистрация на моторни превозни средства и на Протокола за изменение на Споразумението между страните по Конвенцията за полицейско сътрудничество в Югоизточна Европа за автоматизиран обмен на ДНК данни, дактилоскопични данни и данни за регистрация на моторни превозни средства. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
787 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини