Премиерът Денков гостува на годишната конференция на Съвета за икономически анализи

  • 26 юни 2023 07:25

  • 220
  • 0
Премиерът Денков гостува на годишната конференция на Съвета за икономически анализи
© Bulphoto/архив
Слушай новината Слушай новината

Министър-председателят акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С ще бъде гост на откриването на първата годишна конференция на Съвета за икономически анализи.

Събитието ще се състои в аулата на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Съветът за икономически анализи има съвещателни функции и подпомага органите на държавна власт при вземането на стратегически и дългосрочни икономически решения, припомнят от правителствената пресслужба. В състава му са включени икономисти от академичната общност от престижни университети и международни институции.

Неговата цел е да фокусира вниманието върху важни за социално-икономическото развитие на страната проблеми и да изготвя независими анализи по отделни въпроси относно състоянието на българската икономика, предизвикателствата пред нея, и възможните политики за решаването им.

Конференцията идва в момент, когато се очаква да бъде представен проектобюджетът за настоящата година, пояснява БНР. Ниските доходи и все още високата инфлация остават основно предизвикателство пред България.

ПП-ДБ обявиха при какви обстоятелства кабинетът "Денков-Габриел" ще подаде оставка

Последвайте канала на

Десислава Станева
220 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини