ВМРО с протест за година от "Френското предложение" за РС Македония, блокираха пътя при местността Сенокос

  • 23 юни 2023 11:10

  • 564
  • 0
ВМРО с протест за година от "Френското предложение" за РС Македония, блокираха пътя при местността Сенокос
© Novini.bg

Протестна акция под надслов „Нищо не е забравено! Нищо не е простено!“ на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа в близост до паметната плоча на разклона за местността Сенокос, след с. Жиленци, Кюстендилско. Това място е емблематично за ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа. Според преданието именно от там  войводите са тръгвали и са носели оръжието за Илинденско-Преображенското въстание.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1240

Малко след 11 часа членове и симпатизанти на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа блокираха местността Сенокос - пътя към границата с РС Македония при Гюешево. Това е основната пътна артерия между столицата ни и Скопие.

Причината за протеста е годишнината от отмененото вето за стартиране на преговорите на РС Македония за членство в ЕС. През 2020 г. 44-ият парламент наложи тази възбрана, докато от Скопие не изчистят проблемите с правата на македонските българи, прекратят злоупотребата с историческата истина и политиците от другата страна на границата не спрат да насаждат омраза и да манипулират обществото, създавайки непримирими врагове от един братски народ, изкуствено разделен с граница от коминтерновския сърбо-комунистически режим.

"След този позорен акт, станал възможен благодарение на гласовете на ГЕРБ, ПП, ДБ и ДПС, не без дейното БЕЗучастие на „Възраждане“, ИТН и БСП, насилието над македонските българи ескалира повече от всякога. Държавната политика стигна до крайности, като затварянето на български културни центрове в Битоля, Охрид и Скопие. Езикът на омразата от другата страна на границата придоби чудовищни размери. Манипулацията се прокрадна до високите етажи и в Брюксел с план за пренаписване на т.нар. „френско предложение“ и опит да бъдат премахнати от Доклада за напредъка на Република Северна Македония по пътя ѝ към ЕС всички български условия, залегнали в него – т.нар. Компромис 18 или станал по-известен като „Скопиегейт“, заявяват от ВМРО

"Всичко това ни показва само едно – тези, които бабуват на безпринципното и истерично влизане на РС Македония в ЕС, няма да се спрат пред нищо. За тях национален идеал и историческа истина са просто голи фрази. Това са слуги на чужди интереси – службогонци на щат в чужди посолства. Ние от ВМРО няма да допуснем повече това национално предателство, извършено от 47-ото НС да продължи да пуска отровните си пипала. Взимаме нещата в свои ръце, както преди 100 години!"

Каракачанов: С титлата „Д-р Хонорис Кауза“ ли Скопие си купи лоялността на Илхан Кючюк?

"Предателите, които управляват България явно не знаят, че когато ти забият нож в гърба не се калняш. Не случайно на този ден ние сме тук в местността Сенокос. Една година след приемането на позорното "Френско" предложение. Тук, преди 10 г. направихме този паметен знак. Тук са се събирали смелите мъже, които са се биели в Македония. Днешната ни акция е предупреждение към националите предатели и няма да им простим. Това е първият ход, който ще предприемем. Чухме от записите им, че се управляват от посолството. Българският народ избира министрите и депутатите си, за да управляват според техните интереси. Слугинажът трябва да приключи. Всички коли на пътя и затваряме пътя за Скопие", заяви почетният председател на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността

Novini.bg

Последвайте канала на

Радина Лазарова
564 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини