Шефът на СОС: Да бъде финансиран проект за облагородяване на парка в „Красно село“

  • 22 юни 2023 12:15

  • 212
  • 0
Шефът на СОС: Да бъде финансиран проект за облагородяване на парка в „Красно село“
© Фейсбук

Да се предоставят пари на район „Красно село“ за изготвяне на проект за облагородяване на парка с различни спортни игрища и детски площадки е един от ангажиментите, който председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев пое пред хората от кв. „Хиподрума“ на среща вчера. Това съобщиха от пресцентъра на СОС. 

Да бъде оттеглен докладът за игрищата за петанк, да бъде одобрен проектът за избраните от гражданите спортни съоръжения след обществено обсъждане и да започне поетапно финансиране на отделните игрища по ред, определен от жителите на „Хиподрума”, също са сред ангажиментите, които председателят на СОС пое. 

СОС: Част от общински имот с площ от 2,5 дка за игрища ще бъде предоставен на Българската федерация по петанк

„Благодаря на стотиците граждани на „Хиподрума“, с които се видяхме вчера. Радвам се, че хората откликнаха на молбата ми за среща. Имаше емоции, вълнения, но и много разум. В парк "Кафеза" бяхме с колеги от групата на ГЕРБ-СДС, „Демократична България“ и БСП - всички, които внесохме  предложението за предоставяне на 2,5 декара за изграждане на игрища на федерацията по петанк“, каза Георгиев. 

Той добави, че е предложил на гражданите в най-кратки срокове общинският съвет да разгледа плана на главния архитект на София за целия парк, „с който да защитим неговия статут и да премахнем дори и най-малките възможности за строителство на каквото и да било“.

Георги Георгиев посочи, че новоизбраният кмет на „Красно село“ Румен Русев вече е задвижил процедурата. 

СОС избра Русев за кмет на район „Красно село“ на 27 април. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
212 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини