Министър Тагарев ще участва в церемония по залагане на кила на втория модулен патрулен кораб на ВМС

  • 21 юни 2023 13:32

  • 642
  • 0
Министър Тагарев ще участва в церемония по залагане на кила на втория модулен патрулен кораб на ВМС
© Булфото архив
Слушай новината Слушай новината

Министърът на отбраната Тодор ТагаревТодор ТагаревТодор Тагарев е служебен министър на отбраната от 12 март до 29 май 2013 г. На 6 юни 2023 г. е избран за, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и командирът на Военноморските сили (ВМС) контраадмирал Кирил Михайлов ще участват в тържествената церемония по залагане на кила на втория многофункционален модулен патрулен кораб за ВМС, съобщават от пресцентъра на военното министерство.

Ритуалът ще се състои на 22 юни в района на корабостроителен завод „МТГ-Делфин”. Гости на събитието ще бъдат министърът на финансите Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на, министърът на иновациите и растежа Милена СтойчеваМилена СтойчеваМилена Стойчева има образователни степени и специализации от български и международни, народни представители, представители на местната и държавната власт.

Комисията по отбрана в НС изслушва министър Тагарев по актуални въпроси

Строежът на кораба е в рамките на проекта „Придобиване на многофункционален модулен патрулен кораб за ВМС“. Изпълнението му започна през 2020 г. със сключването на договор между Министерство на отбраната на Република България и компанията „FR. LURSSEN WERFT GMBH&CO.KG“, впоследствие преименувана на „NVL B.V.&Co.KG“.

Предмет на договора е доставката на два многофункционални модулни патрулни кораба от типа лека фрегата, както и осъществяването на интегрирана логистична поддръжка за период от 3 г. след гаранционния срок. Първият кораб следва да се достави на ВМС до края на 2025 г., а вторият - до края на 2026 г. Строителството на корабите се извършва в корабостроителния завод МТГ „Делфин”, област Варна.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
642 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини