Мартин Димитров: Хората ще си получат пенсиите навреме

  • 21 юни 2023 11:57

  • 912
  • 0
Мартин Димитров: Хората ще си получат пенсиите навреме
© Булфото (архив)

Хората ще си получат пенсиите навреме - бюджетът е гарантиран и дефицитът е нисък. Държавата не е фалирала, но някои се опитват да търсят кусури. Това заяви за "Твоят ден" Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на от ПП–ДБ.

Той е категоричен - бюджетният дефицит може да бъде 3%.

Ганев от ПП-ДБ за цената на 3-процентния дефицит в Бюджет 2023 г.

"Левите имат претенции, но това са политически пристрастия и търсене под вола теле. Нарастването на данъчните приходи, заложено в бюджета, е 1,2 млрд. лева. То ще дойде от по-добрата работа на НАП и митниците. Очакваме затягане на контрола в големите фирми. Пенсиите ще бъдат увеличени, но не и данъците. "Не трябва да има спекулации. Трябва да внимаваме за саботажите в пленарна зала. Капиталовите разходи са над 8 млрд. лева, това е стъпка към икономически растеж. Бюджетът има своите цели и идеи и ги следва. Инфлацията за годината ще бъде под 8%", коментира той.

Според него служебният кабинет сериозно се е забавил с реформите по ПВУ.

"Дали е нарочно или лоша работа, това е отделен въпрос. Министрите на енергетиката и транспорта трябва да направят одит и данните да бъдат обявени пред обществото точка по точка, за да се види какво е правено и какво не", смята Димитров.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
912 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини