Ето коя е Илиана Иванова

  • 21 юни 2023 11:15

  • 7681
  • 0
Ето коя е Илиана Иванова
© ГЕРБ-СДС
Слушай новината Слушай новината

Илиана ИвановаИлиана ИвановаИлиана Иванова е кандидатът на България за нов еврокомисар на мястото на Мария е кандидатът на ГЕРБ-СДС за нов еврокомисар на мястото на Мария Габриел. 

Тя е член на Европейската сметна палата. От 2022 до момента Иванова е и председател на Комитета за контрол на качеството в ЕСП. Иванова е била три мандата председател на Втори одитен състав, отговарящ за "Инвестиции за сближаване, растеж и приобщаване".

Илияна Иванова е отговорен докладчик за одити в областта за оценка на образованието, финансирано от европейски политики, младежката заетост, инициативата Индустрия 4.0 и цифровите иновации в Европа. Председател е на комитета за контрол на качеството, отговарящ за контрола върху всички одити, свързани с Плановете за възстановяване и устойчивост.

От 2009 до 2012 година е била член на Европейския парламент, като е избрана за заместник-председател на комисията по бюджетен контрол и като член на комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите. От 2007 до 2009 година е член на Столичния общински съвет. В периода 2004-2006 година е анализатор в банки и финансови институции в Далас и Аризона, САЩ.

През 2004 година Илиана ИвановаИлиана ИвановаИлиана Иванова е кандидатът на България за нов еврокомисар на мястото на Мария защитава MBA в глобалното управление от Thunderbird University, Arizona State University, Аризона, САЩ. През 1999 година получава магистърска степен по международни икономически отношения от Икономическия университет във Варна. Владее английски, френски ,немски и руски език.

Борисов: ГЕРБ предлага Илиана Иванова за еврокомисар

Последвайте канала на

Десислава Станева
7681 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини