Политологът Стойчо Стойчев: Радев го боли, че няма думата

  • 20 юни 2023 12:31

  • 1868
  • 0
Политологът  Стойчо Стойчев: Радев го боли, че няма думата
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на го боли, че няма думата, както и че има парламентарно мнозинство. Никакви институционални боричкания не може да има с парламента. Президентът решаваше без отчетност кого да назначава. Това каза за "Твоят ден" политологът доц. Стойчо Стойчев.

По думите му евентуален политически субект, създаден от Гешев, ще се позиционира в проевропейското патриотично консервативно пространство.

"Възможно е да има колаборация с формациите, които са вече там, като например НФСБНФСБНационален фронт за спасение на България (НФСБ) е българска националистическа политическа партия, и ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа. Това са формации с хоризонт от един парламентарен мандат", заяви той.

Нели Куцкова: Назначаването на Сарафов е в интерес на хора, които се страхуват от висящи дела, включително Борисов

Политологът Ружа Смилова смята, че "изпиране" в парламента не може да се случи.

"Единственото, което да оневини когото и да е било, е паднало обвинение в съда. Това, че се водят разговори по важни за обществото въпроси, само по себе си не е форма на "изпиране", а политически разговор. Необходимо е да бъде подменен съставът на ВСС, който се компрометира в последните години. Процедурата по освобождаване на главния прокурор беше претупана, това важни и за тази по назначаването на заместника му. Заявката на Гешев за нов политически проект беше повече от ясна. Той едва ли ще обогати политическа сцена с идеи или политики. Този проект ще напомня тези на Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия, и Бареков", коментира тя.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1868 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини