Каракачанов: Клякането пред плана „Макрон” е национално предателство

  • 19 юни 2023 18:02

  • 1443
  • 0
Каракачанов: Клякането пред плана „Макрон” е национално предателство
© бТВ
Слушай новината Слушай новината

Не аз разделих ВСС на две колегии. Въпросът не е в това да напишем едни текстове, за да може това, което сега ти се струва правилно, да го решиш. Реформа се прави за 50 години напред. Това заяви Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността, почетен член на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа, в ефира на бТВ.

„Не очаквам нещо разумно да излезе от поредната фаза на съдебната власт”, смята той.

„Ако проверите, това, което още от 90-те години беше факт, е че много полицаи продължават да пазят местни босове”, допълни той.

Според него е можело да се направи по-смислена съдебна реформа: „Желанието на едни политици да назначават в ешелоните на съдебната власт удобни хора, както и липсата на елементарно чувство за отговорност и желание за диалог, попречиха това да се случи. Това е големият порок – когато се опиташ в една система да нареждаш „мои хора, верни хора, послушни хора”, а не професионалисти.”

„Това между ПП-ДБ и ГЕРБ е коалиция. Те отричаха, едните и другите, че могат да седнат на една маса. Два дена след като Мария Габриел каза „край”, съставиха кабинет. Това е безпринципен модел, който трябва да реши проблеми, свързани с местните избори, защото те са важни за партиите. Те ще държат МВР и другите институции, които ще контролират изборите, за да сложат свои хора за кметове и общински съветници”, категоричен е той.

ВМРО с призив към депутатите и структурите на ГЕРБ заради ПП-ДБ

Той заяви, че не вижда скоро да свърши войната в Украйна.

„Клякането пред т.нар. план „Макрон” е национално предателство. Когато правиш компромис и клякаш, защото външен фактор те натиска, нищо добро не те чака. Когато правиш компромис с националните интереси, те презират”, каза още Каракачанов.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1443 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини