Рая Назарян (ГЕРБ - СДС): Нов състав на ВСС трябва да избере новия главен прокурор

  • 16 юни 2023 12:01

  • 1363
  • 0
©

На този етап трябва да бъде започната и проведена процедурата за избор на нов състав на Висшия съдебен съвет (ВСС), който впоследствие да избере нов главен прокурор. До тогава временно изпълняващ длъжността ще изпълнява правомощията на главен прокурор. Това каза народният представител от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Рая Назарян, във връзка с указа за освобождаването на Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във от поста на главен прокурор.

Всичко по темата:
Опитът за атентат срещу Иван Гешев и исканата му оставка 508

„В последните изменения, които приехме в Наказателно-процесуалния кодекс и Закона за съдебната власт, изрично Народното събрание реши, че трябва да бъде проведен изцяло нов избор на членове на ВСС, които е редно да изберат новия главен прокурор“, посочи Назарян. 

Тя припомни, че вече има анонсирано намерение Прокурорската колегия на ВСС да се събере на заседание още днес, за да обсъди въпроса за определяне на временно изпълняващ длъжността на ръководител на държавното обвинение. 

ВСС избира и.д. главен прокурор, Пламена Цветанова подаде молба за напускане

„По отношение на отстраняването ВСС взе решение и президентът изпълни своите правомощия по Конституция и в кратък срок издаде указ, с който вече е факт отстраняването на Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във“, посочи тя. 

По думите ѝ конституционните промени са в ход, но за тях ще трябва време. И добави, че те не могат да бъдат приети в такъв кратък срок.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1363 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини