Нинова иска Василев да каже дали има пари да се помогне на пострадалите от наводненията

  • 16 юни 2023 11:38

  • 1296
  • 0
Нинова иска Василев да каже дали има пари да се помогне на пострадалите от наводненията
© Булфото

Председателят на парламентарната група на „БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България“ Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за поиска министърът на финансите Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на да бъде поканен днес в Народното събрание в рамките на парламентарния контрол и да каже дали има средства във фонда за бедствия.

Всички виждате колко е тежко положението с наводненията в страната, трябва държавата изключително бързо да реагира, а това означава да подпомогне финансово пострадалите хора, аргументира се тя. Сигурни сме, понеже сме в средата на годината, без редовен бюджет, че във фонда за подпомагане при бедствия и аварии няма пари, изхарчени са, посочи Нинова. Нека да го поканим, да каже какво е състоянието във фонда, допълни тя. Нинова поиска Василев да дойде при депутатите и да каже има ли нужда парламентът да гласува целева помощ, за да гарантират на тези хора, че много бързо и спешно държавата ще им помогне.

Депутатите закриха Държавната петролна компания

Тези наводнения в Северозапада ще имат много дълготрайни последици, именно от тази гледна точка - демографски въпрос, развитие на районите, коментира лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Тя посочи, че познава лично последиците от такива наводнения, от Мизия. Младите хора си взимат децата и се изнасят, дори не си възстановяват къщите, добави Нинова.

Председателят на Народното събрание Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети каза, че министър Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на участва в Съвета на икономически и финансови въпроси ЕКОФИН, но все пак ще се обадят в Министерството на финансите.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1296 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини