Назначени са още четирима заместник-министри

  • 14 юни 2023 19:54

  • 3775
  • 0
Назначени са още четирима заместник-министри
©

Четирима заместник-министри са назначени в две министерства.

В Министерството на транспорта и съобщенията поста поемат Анна Натова, Григори Григоров и Бисер Минчев, съобщават от пресслужбата на кабинета.

Новото правителство поиска Радостин Илиев да бъде освободен от военна служба, вижте още от решенията на МС

Близо 10 години от професионалната кариера на Анна Натова е свързана с Държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура“, където е заемала различни ръководни длъжности, включително генерален директор през 2022 г. От 2009 г. до 2015 г. е директор дирекция „Европейски съюз, международни отношения и проекти“ в ИА „Морска администрация“. Преди това е работила и в Министерството на външните работи. По образование е юрист.

Григори Григоров е председател на Съвета на директорите на Холдинг „Български държавни железници“ ЕАД в периода от 2018 г. до 2021 г. Притежава дългогодишен опит в управлението на телекомуникационни компании и развитието на високи технологии в различни развиващи се пазари. Завършил е Техническия университет в София, има MBA от City University в Сиатъл, САЩ.

Бисер Минчев е с дългогодишен управленски опит в структурата на ДП Национална компания „Железопътна инфраструктура“. Към момента е главен ревизор по безопасността на транспорта, бил е също така заместник генерален директор „Експлоатация“. Магистър-инженер е от ВВТУ „Тодор Каблешков“ в гр. София.

В Министерството на енергетиката на длъжността заместник-министър е назначена Ива Петрова. Има 10-годишен професионален опит в същото министерство, където последователно е била експерт, директор в дирекция „Енергийни пазари и преструктуриране“ и заместник-министър. Отговаряла е за управление и мониторинг на енергийни проекти, финансирани по силата на двустранни и многостранни програми, както и за дейности в областта на създаването на ефективно функциониращи енергийни пазари и други. Работила e също като независим оценител на проектни предложения.

Петрова е и хоноруван асистент в Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Получава висшето си образование с магистърска специалност „Стопанско управление“ в Софийския университет. Завършила e и University of Birmingham, Великобритания. Прави редица специализации в Япония, Белгия, Великобритания.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3775 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини