Радан Кънев: Реформирането на прокуратурата трябва да се осъществи много внимателно

  • 14 юни 2023 16:16

  • 408
  • 0
Радан Кънев: Реформирането на прокуратурата трябва да се осъществи много внимателно
© Getty Images

Реформирането на прокуратурата трябва да се осъществи много внимателно. Надявам се публичното разкриване на кризата в българското правосъдие да стане повод за нейното решаване. Това каза пред журналисти в Страсбург евродепутатът от Европейската народна партия Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и

Той посочи, че случващото се в прокуратурата не е изненада, но сега става публично. Българското правосъдие е в криза от десетилетия, а от около 2012 г.  цялата система на работа на Висшия съдебен съвет е в непрекъсната деградация, заяви Кънев.

Относно задействаната процедура за освобождаване на главния прокурор той коментира: "Самият г-н Гешев за 48 часа забеляза няколко десетки проблемни въпроси, в които потенциално има престъпления, но те са обществена тема от няколко години. Българската прокуратура изведнъж прогледна за тях за две денонощия".

Васил Пандов, ПП-ДБ: Вярвам и силно се надявам, че сега съдебната реформа няма да се изчерпа

Въпреки че симпатизирам на тази теза, много прибързано се очертава консенсус по темата България да няма главен прокурор, подчерта Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и. Според него обаче, политическото съгласие не е достатъчно, трябва да се чуят професионалните гласове.

Кънев определи участието на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на в Комисията по конституционни въпроси като "умишлена провокация от страна на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, в която те са майстори". Присъствието на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на е едно предварително обричане на този конституционен проект на обществено недоверие, каза още евродепутатът. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
408 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини