Ковачев: Надявам се да не се забави указът на президента за отстраняването на Гешев

  • 14 юни 2023 11:59

  • 404
  • 0
Ковачев: Надявам се да не се забави указът на президента за отстраняването на Гешев
© Нова нюз

Мнозинството в НС трябва да възстанови доверието на гражданите в съдебната система и в законодателната и изпълнителната власт. Надявам се да не се забави и указът на президента и всичко да приключи бързо. Това каза Андрей КовачевАндрей КовачевАндрей Ковачев е български политик от ГЕРБ, член на Европейския парламент от 2009 година досега. от ГЕРБ-ЕНП за "Твоят ден".

Всичко по темата:
Опитът за атентат срещу Иван Гешев и исканата му оставка 508

По думите му нещо се е случило на 11 май, когато Мария Габриел е поискала Гешев да бъде освободен.

Евродепутатът Ковачев видя "кристално ясната" връзка между Йончева и Гешев по повод изслушването в ЕП

"ВСС реши да стартира процедура по освобождаване на Гешев от поста главен прокурор, той се намира в процедура по освобождаване, това беше аргумента на колегите от ЕНП да бъдат против изслушването му. Елена Йончева поддържа огъня и пита главния прокурор чрез мониторинговата група", коментира той. 

Евродепутатът осъди побоя над българин в РС Македония. "Недопустимо е в страна кандидат за член на ЕС да има такава враждебна атмосфера, инерцията от времето на Титова Югославия, когато срещу България е много популярно да се говорят неистини, продължава и сега. България е подавала многократно ръка през последните десетилетия. Никога не сме имали претенции към тях, но политическите им елити трябва да преодолеят наслагваните с десетилетия негативни тенденции спрямо българите", коментира Ковачев.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
404 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини