Георги Кадиев: Съдебната система трябва да бъде срината до земята

  • 14 юни 2023 08:26

  • 1092
  • 0
Георги Кадиев: Съдебната система трябва да бъде срината до земята
© Bulphoto/ архив

На днешния ден преди 10 години по време на кабинета "Орешарски" 42-рото Народно събрание избра Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на за шеф на ДАНС.

"Аз съм го оценявал като грешка още в първия момент. От 84 народни представители БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е в онзи парламент четирима не гласувахме "за" Пеевски. Считахме, че на човек с такава репутация не може да бъде възложена националната сигурност на страната. Държавната лоялност стои над партийната. Моето следващо действие беше да поискам оставката на Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, веднага след гласуването. До последно таях надежда, че няма да го гласуваме." Това разказа в интервю за БНР Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в от "Левицата!", тогава сред неколцината депутати от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, неподкрепили Пеевски. Кадиев е и бивш заместник-министър на финансите.

Тече процес по изпиране на Пеевски, категоричен е той.

"ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с също разбраха през годините каква грешка беше това. Но сега, 10 години по-късно, това изпиране на Пеевски е абсолютно необяснимо", заяви Кадиев.

Запитан инат или провокация е кандидатурата на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на за член на парламентарната комисия по конституционни въпроси, Кадиев подчерта: "Най-вероятно има някакъв инат, не мисля, че е провокация. Мисля обаче, че разбирам мотивите на Пеевски - чисто прагматични. Той не иска да ни натрие носа, не иска да си възхвалява самочувствието. Той има интереси в съдебната система и трябва да ги пази. Аз съм разочарован от другата страна, не от Пеевски. Обясненията, че целта оправдава средствата и поради което не ни интересува кой ще бъде в конституционната комисия, кой ще прави и контролира процеса, за мен са абсолютно неприемливи", коментира Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в в предаването "Преди всички".

Кадиев: Няма грешки в бюджета, нереалистични са исканията за 3% дефицит

Кадиев попита още какво се промени в обществото за 10 години, след като днес има основания за протести, каквито имаше и тогава, но такива няма.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1092 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини