Ето какво ще обсъждат депутатите през седмицата

  • 13 юни 2023 18:53

  • 1001
  • 0
Ето какво ще обсъждат депутатите през седмицата
© Булфото

Проекторешението за създаване на временна комисия за имунитетите на трима депутати – Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, Даниел Александров и Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически, е включено като втора точка в проектопрограмата на парламента за тази седмица. Проектът на дневен ред е публикуван на сайта на Народното събрание.

Преди това се предвижда народните представители да обсъдят на първо четене законопроект за несъстоятелност на физическите лица.

В проектопрограмата е и първото четене на изменения в Закона за туризма, внесени от Димитър Найденов (“Продължаваме промяната-Демократична България”) и група народни представители, както и първото четене на промени в Закона за държавните резерви и военновременните запаси.

Предлага се парламентът да обсъди на първо четене и изменения в Закона за експортния контрол на продукти, свързани с отбраната, и на изделия и технологии с двойна употреба, както и в Закона за особените залози и в Закона за специалните разузнавателни средства.

Като първа точка в четвъртък се предвижда депутатите да разгледат на второ четене законопроекта за продължаване на действието на т.нар. удължителен закон за бюджета. Днес той беше одобрен на второ четене от бюджетната комисия в парламента.

Временна парламентарна комисия ще работи по имунитетите на Бойко Борисов и Кирил Петков

В проектопрограмата за тази седмица е включено също първото четене на два законопроекта за изменение на Закона за Министерството на вътрешните работи, внесени от Костадин КостадиновКостадин КостадиновКостадин Костадинов е роден на 1 април 1979 г. в град Варна. Завършва магистратура по балканистика (“Възраждане”) и група народни представители.

Предлага се депутатите да обсъдят и Доклада за дейността на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество за 2022 г.

В проекта на дневен ред е включено и първото четене на два законопроекта за изменение на Кодекса за социално осигуряване, внесени от Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за (“БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България”) и група народни представители.

В петък е предвиден редовен парламентарен контрол.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1001 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини