Борис Бонев проговори за бъдещия кмет на София и възможната кандидатура на Васил Терзиев

  • 12 юни 2023 14:46

  • 1863
  • 4
Борис Бонев проговори за бъдещия кмет на София и възможната кандидатура на Васил Терзиев
© Булфото (архив)

"Няма никакво използване. Няма да допуснем и никога не сме допускали да бъдем инструмент на някой друг", категоричен бе пред БНР Борис БоневБорис БоневБорис Бонев е български политик, икономист и общественик. Един от основателите на „Спаси от "Спаси СофияСпаси СофияПолитическа партия “Спаси София” е обединение на граждани, чиято кауза е систематично и", които представиха план за София и призоваха всеки да се включи в битката за красив и подреден град. 

По думите му все още няма решение за общо явяване с ПП-ДБ на местните избори:

"Разговори за общи приоритети има, но аз не виждам никаква причина да съгласуваме с ПП или ДБ плана за управление на София на "Спаси СофияСпаси СофияПолитическа партия “Спаси София” е обединение на граждани, чиято кауза е систематично и". Ние сме много диалогични и се съобразяваме с желанията на наши потенциални партньори, но това е планът за управление на София на "Спаси СофияСпаси СофияПолитическа партия “Спаси София” е обединение на граждани, чиято кауза е систематично и". Ние сме независим, отделен политически субект и от ПП, и от ДБ, и от който и да било друг и имаме пълното право да имаме политики, за които да се борим, независимо дали нашите потенциални партньори ще ги припознаят или не".

Съдът регистрира партията "Спаси София"

Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите е едно от имената, които се спрягат, потвърди Бонев в интервю за предаването "12+3" и добави: 

"Познаваме го от доста години. Той е от години съмишленик на "Спаси СофияСпаси СофияПолитическа партия “Спаси София” е обединение на граждани, чиято кауза е систематично и". Смятаме, че той е човек, който ако влезе в политиката, би било добре, защото има какво да даде и на София, и на държавата. Но решение кой ще е кандидатът за кмет, под каква форма той ще бъде издигнат и кои ще са участниците в тази кампания - това трябва да бъде взето, само ако има подписано коалиционно споразумение, каквото на този етап няма. Разговорът тече от повече от 8 месеца. Доста сме напреднали в голяма част от казусите. Не е имало никакви спорове за позиции. Тук по скоро ако има от наша страна определени притеснения - те са свързани с това дали в някакъв момент София няма да стане залог за спокойствие на националната политика - за да няма изненадани, ние сме казали директно, че това за нас би било абслютно недопустимо и ние няма как да бъдем в коалиция, в която се пази ГЕРБ, защото ГЕРБ са всичко, което ние не сме". 

Нашите условия са да няма условия за отношението ни към ГЕРБ, подчерта Бонев и добави, че това е партията, която пропилява потенциала на града и те са основният им опонент. "Няма да позволим нашият труд, нашите битки да бъдат предадени или продадени", категоричен е той.

"При нас няма начало и край на кампанията. Кампанията започва от първия ден след предишните избори. Не сме спирали да бъдем на терен, да предлагаме решения и да се срещаме с граждани. За нас това е естественото състояние", коментира Борис БоневБорис БоневБорис Бонев е български политик, икономист и общественик. Един от основателите на „Спаси.

Представихме план за управление за следващите 4+4 години, подчерта той и добави мнението си, че София има нужда от дългосрочна стратегия и мислене. 

Шефът на СОС обяви кой ще е кандидатът за столичен кмет на ПП-ДБ

По думите му ако бъде намалено изтичането на средства от порочните обществени поръчки, ще има пари и за детски градини, и за градски транспорт, и за зелени площи, и за улици и тротоари.

Според него решението на проблема с липсата на достатъчно места в детските градини е Столична община да отчужди приоритетно всички имоти, които са предвидени за изграждане на детски градини и ясли. Сроковете обаче изтичат и тогава собственикът може да се откаже и да поиска да се промени плана, а на това място да се построи сграда например. По думите на Бонев това се случва масово.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1863 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.06.12 | 15:03

1
Фандъкова се оказа "мафия мама" - хем LGBTQ+паради, хем паметник на червената армия. Гнусна московска мафиотка.

2023.06.12 | 15:22

4
ти нормален ли си?
Гоги

2023.06.12 | 15:04

3
Е това лайно Борис ако стане кмет, това вече не е за вярване

2023.06.12 | 15:04

2
Поздрави на Бонев за кандидатурата.

Добави коментар

Водещи новини