Нинова не успяла да прочете документите за "Барселонагейт", имало опашка

  • 10 юни 2023 19:13

  • 3106
  • 9
Нинова не успяла да прочете документите за "Барселонагейт", имало опашка
© Nova News
Слушай новината Слушай новината

Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за не успяла да прочете документите по казуса „Барселонагейт” в деловодството на парламента. Причината тя и Георги Свиленски да не се доберат до документите, е че преди тях заявка да ги видят имало от Гроздан Караджов, Владислав Панев, Тошко Йорданов. Това разказа лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за в предаването „Офанзива” на NOVA NEWS.

„Ние с Георги (Свиленски) не сме видели нищо, освен постановлението, което аз видях. Не успяхме да четем, защото колегите ни бяха изпреварили. Не смятам, че той трябва да даде имунитета си, имам проект за решение. Хубаво е Борисов да си даде сам имунитета. Твърди, че е невинен, ако е така – да го докаже в справедлив процес. Той твърди, че това (обвинение) е бухалка на главния прокурор. Присъди прокурорът не издава, ако Борисов е спокоен за това, че е невинен, прокурорът внася доказателствата, той си обявява защитата, съдът преценява дали е да или не”, каза Нинова.

Нинова показа папка с 11 сигнала от 2018 г. срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. „Нашата битка е последователна, вече 5-6 г. Сега виждаме, че новосформираното мнозинство се опитва отново да няма справедливост и правосъдие. Те се опитват да създадат една комисия, която 5-6 месеца да протака случая”, обясни лидерът на БСП по повод изтеклите записи от заседание на ПП преди съставянето на кабинета „Денков-Габриел”.

„Има текст в закона, според който при поискан имунитет човекът трябва да си даде имунитета до 5 дни или парламентът да задвижи процедурата. Не можем да мълчим и да ставаме участници в тази коалиция на омертата”, каза Нинова.

Нинова: Борисов да си даде имунитета, ще се произнесе Независимият съд, не Прокуратурата

По думите й президентът Румен Радев създава партия, с която задкулисно да участва на предстоящите местни избори. Тя отказа да коментира проектите за конституционни промени.  Според нея е нужен нов обществен договор. „Виждате в какво състояние е държавата. Имаме нужда от нов обществен разговор и национална цел. Не съм сигурна, че промяната в Конституцията цели това”, обясни лидерът на БСП. „Това, което гледахме и слушахме във ВСС е позор за правото”, каза тя и обобщи, че „шест души издигат кандидатурата на Иван Гешев, след това внасят искане за оставката му, после оттеглят това искане. Очевидно това не са хора със собствено мнение и не са собствено мислещи лица. Целият разговор беше изключително принизен”, обясни тя.

"Да бъде отстранен главен прокурор за думите „политически боклук” е пресилено. Ако е така, половината парламент трябва да е отстранен от работа,”, заяви партийният лидер. Тя каза, че е възможно и законно президентът да върне евентуално решение за оставката на главния прокурор Иван Гешев. Президентът може да реши да изчака решението на Конституционния съд, допълни тя.

„Започнаха да се взимат решения с плаващи мнозинства, което е опасно”, допълни Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за по повод дейността в парламента. Запитана защо е нарекла президента Румен Радев „баща на хаоса”, тя обобщи, че президентът е създал политическия проект „Продължаваме промяната”.

Теодора Павлова
3106 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2023.06.11 | 02:11

8
Горещи момичета ви очакват на - - - Sexy18.pw
Емѝ...

2023.06.11 | 05:47

9
Искам горещи момчета , да им духам безплатно:)
Калика

2023.06.11 | 00:52

7
Г-жо Нинова къде изчезнаха милиардите от управлението ви с ПП.????С откраднатите пари чинията на извънземните ли ще ремонтирате?

2023.06.10 | 22:22

6
Кори , да ти серем на розовото сакенце .
ИСТИНАТА

2023.06.10 | 20:01

2
"Другарко"Нинова,е като не Сте успели да прочетете,КАЖЕТЕ НИЩИЧКО за:КТБ,ПЪТНАТА КАРТА,НОЩНОТО ШКАФЧЕ,Мата Хари,гласът от ЗАПИСИТЕ,ХАЗАРТА,"ДЖУДЖЕТАТА", "Белене","Лукойл","Росенец",Капитан Андреево,ПАНАИРА,..............................,за МИЛИОНИТЕ,МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ШАЙКАТА ОПГ"герб" и ЯТАЦИ. !!! КОИ ли са ЯТАЦИТЕ "Другарко" ?!?!?!
избирател

2023.06.10 | 21:19

3
на майка ти в разпраната минджа болшевишко, рядко миризливо л.айно. Питай биволицата за Техноимпекс, БУЛГАРТабак, Пловдивския панаир. Апропо мата хари - това е христинчето бобокова, която ББ е е.бал цяла нощ с 200, защото на пламенчо не му става малката, крива, мека рязана русофилистична п.ишка!

2023.06.10 | 19:33

1
МАНАСТИРСКАТА БИВОЛИЦА , КОЛКОТО И ДА СЕ НАПЪВА Е ПЪТНИК С ЕДНОПОСОЧЕН БИЛЕТ.

Добави коментар

Водещи новини