Йорданова, ПП-ДБ: Не е само главата за съдебната власт, и други промени трябва да има в Конституцията

  • 09 юни 2023 14:01

  • 589
  • 3
Йорданова, ПП-ДБ: Не е само главата за съдебната власт, и други промени трябва да има в Конституцията
© Булфото (архив)

Трайна позиция от 48-о Народно събрание е, че трябва да бъде постигнато сериозно съгласие за изменение на Конституцията. В момента вървят разговори, говорим с всикчи в парламента, за да намерим общото, което ни обединява. Това заяви депутатът от “Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" – Демократична България” Надежда ЙордановаНадежда ЙордановаНадежда Йорданова завършва право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. в парламента. 

Има гласове, има идеи да се заличи института главен прокурор. Има и други възможности, така че разговорите продължават. Общото, което обединява позициите е, че настоящият институт който, съдържа безконтролна власт ще бъде променен. Той няма да продължи да съществува. Ние не се договаряме за нищо, ние обсъждаме идеи. Освен изменение в главата за съдебна власт, трябва да има изменение и в други части на Конститцуията. Колегите от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е заявиха, че имат предложения за изменения в други части извън съдебната власт, ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в също имат идеи. Аз разбирам, че искате да има окончателно решение в момента, но позволете да продължим разговорите. Да можем да представим максимално комплексен законопроект, посочи Йорданова. 

Според нея най-добрият вариант е да има общ законопроект.

Пеевски: В новата конституция предвиждаме да няма главен прокурор

“Демократична България” от много години настоява, че трябва да бъде реформиран статута на главния прокурор и прокуратурата, защото тя е безотчетна и неефективна. На това трябва да се сложи точка. Ние търсим конституционно мнозинство. Няколко пъти посочихме, че работа на Народното събрание е да структурата съдебната власт, каза още Йорданова. 

Виолета Симеонова
589 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Цв

2023.06.20 | 13:36

3
Тая цървулка и тя голяма разбирачка правна.....

2023.06.09 | 14:24

1
Тази свинка не е лошо да намали храната , че още повече и личи селската физиономия на секретарка
Много грозен мангал

2023.06.09 | 14:38

2
Добре си е жената.

Добави коментар

Водещи новини