Депутатите обсъдиха на първо четене промени в Търговския закон, гласуването им остана за утре

  • 08 юни 2023 14:25

  • 319
  • 0
Депутатите обсъдиха на първо четене промени в Търговския закон, гласуването им остана за утре
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Депутатите обсъдиха на първо четене два законопроекта за изменение и допълнение на Търговския закон, но гласуването им остана за утрешния ден. 

Със законопроекта, внесен от Министерския съвет, се предлага подобряване ефективността на производството по несъстоятелност, усъвършенстване на производството по стабилизация, създаване на процедура по несъстоятелност и погасяване на задължения на физически лица -  предприемачи, както и въвеждане на изискванията на Директива (ЕС) 2019/1023 на Европейския парламент и на Съвета от 20 юни 2019 г. за рамките за превантивно преструктуриране, за опрощаването на задължения и забраната за осъществяване на дейност, за мерките за повишаване на ефективността на производствата по преструктуриране, несъстоятелност и опрощаване на задължения.

Депутатите приеха допълнително удължаване на бюджета

Със законодателните предложения на Петър Кьосев („Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“) се създава новата правна форма на Дружеството с променлив капитал, чрез която ще се отговори на нуждите на иновативните и ориентирани към растеж стартъп компании. Цели се създаването на ново дружество, което е насочено към разработване на иновативен продукт или услуга и което след успех да бъде трансформирано в публична компания чрез предлагане на регулираните пазари или продадено на друг инвеститор. Намалени са първоначалните разходи за учредяване, предвидено е минимално съдържание на дружествения договор, предлага се свободно прехвърляне на дружествени дялове и минимален набор от права и задължения на съдружниците. Отчита се като предимство редът за придобиване на  права за членство от наети от дружеството лица, като законопроектът съдържа разпоредби за преобразуване и прекратяване., отбелязва БТА

След дебата по предложените промени, председателят на парламента Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети закри разискванията и предложи гласуването да го направят в утрешния ден, защото остава по-малко от минута и половина, а в залата няма кворум. Аз закрих разискванията, тоест утре, след първа точка, ще гласуваме, обясни той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
319 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини