Ето кои са новите депутати на мястото на новоизбраните министри

  • 08 юни 2023 12:36

  • 2461
  • 1
Ето кои са новите депутати на мястото на новоизбраните министри
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Четирима са новите депутати, които влизат в Народното събрание на мястото за избраните за министри и премиер в кабинета „Денков“, обяви Централната избирателна комисия (ЦИК) на свое заседание днес. 

Това са Бюнамин Хасан, Веселин Недев, Радослав Василев и Росица Пандова-Йовкова. 

На мястото на избрания за премиер на България акад. Николай Денков влиза Бюнамин Хасан от 30 МИР -Шумен. Хасан е депутат в 42-ото Народно събрание от Движението за права и свободи от 13 ноември 2013 г. до 5 август 2014 г. и народен представител в 43-ото Народно събрание от 2014 г. до 2017 г. Завършил е специалност “Българска филология” в Шуменския университет "Епископ Константин Преславски". Бил е учител и директор на училище, а дълги години е секретар на Община Хитрино, сочи справка на Отдел „Справочна“ на БТА. 

В 49-ото Народно събрание, на мястото на Асен Василев, който е избран за министър на финансите, влиза Веселин Недев от 29 МИР -Хасково. 

От 19 октомври 2022 г. до 2 февруари 2023 г. Недев е депутат в 48-ото Народно събрание от Парламентарната група на „Продължаваме промяната“. Завършил е Природоматематическа гимназия „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково, специалност „Счетоводство и контрол“ в Университета за национално и световно стопанство в София и специалност „Право“ в Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград. Веселин Недев е работил девет години като експерт в отделите „Държавна собственост“ и „Административно-правно обслужване“ на Областната администрация на Хасково. Занимавал се е със семеен бизнес, сочи справка на Отдел „Справочна“ на БТА. 

Донев предаде властта на новия кабинет, премиерът Денков: Гърбина да ни е яка

На мястото на избрания за министър на правосъдието Атанас Славов като депутат в Народното събрание влиза Радослав Василев от 27 – МИР  Стара Загора. Василев е депутат в 47-ото Народно събрание от Парламентарната група на „Продължаваме промяната“. Завършил е специалност „Икономика“ в Университета за национално и световно стопанство в София и магистърска степен по „Публичен мениджмънт“ в Нов български университет в София, сочи справка на Отдел „Справочна“ на БТА. 

Като народен представител в 49-ото Народно събрание влиза и Росица Пандова – Йовкова, от 24 МИР – София, на мястото на Андрей Цеков, избран за министър на регионалното развитие и благоустройството. Пандова e граждански активист, защитаващ каузи в здравеопазването с опит в социалния и културния сектор, сочи справка на Отдел „Справочна“ на БТА. 

Четиримата ще бъдат народни представители за времето, в което избраните за министри и премиер изпълняват тази си функция. Решенията следва да бъдат обнародвани в Държавен вестник, посочват от ЦИК.

Цветелина Кирилова
2461 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ZeЛЕвСКИ

2023.06.08 | 13:14

1
ТОО ГАДЖАЛ Бюнямин Хюсеин Хасан ЦЯЛ ЖИВОТ Е БИЛ В ДПС-то, СЕГА ЦЪФНА ПРИ КОКОРЧОВЦИТЕ В ПП.... МУ-ХА-ХА

Добави коментар

Водещи новини