НА ЖИВО: Започна заседанието на парламента

  • 08 юни 2023 09:50

  • 425
  • 0
© Булфото

С декларация на парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България" започна днешното заседание на Народното събрание (НС).

В началото на заседанието председателят на парламента Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети съобщи, че главният прокурор Иван Гешев е внесъл в Народното събрание искане за даване на разрешение за продължаване наказателното производство срещу Ангел Георгиев и Веселин Вешев („Възраждане“). С писма народните представители информират председателя на НС, че дават съгласие за продължаване на наказателното производство по постъпилото искане от главния прокурор.

Първа точка в дневния ред е проект на решение, внесен от Министерски съвет, за определяне на допълнителен срок за събиране на приходи, за извършване на разходи и за предоставяне на трансфери.

Гешев внесе в НС последните преводи на материали по делото „Барселонагейт“

Предвижда се, че до приемането на Закона за държавния бюджет на Република България за 2023 г. приходите се събират в съответствие с действащите закони, а извършването на разходите и предоставянето на трансфери е в размер, не по-голям от размера им за същия период на предходната година, като се отчитат влезли в сила актове на Народното събрание и на Министерския съвет, които предвиждат допълнителни или намалени бюджетни средства, при спазване на фискалните правила по Закона за публичните финанси.

В проекта на решение е написано и в каква последователност се осъществява извършването на разходите, предоставянето на трансферите и залагането на лимити от Министерството на финансите.

Последвайте канала на

Калина Христова
425 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини