Пеевски: Проектът на ДПС за конституционна реформа ще бъде публикуван днес

  • 08 юни 2023 09:47

  • 721
  • 8
Пеевски: Проектът на ДПС за конституционна реформа ще бъде публикуван днес
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Днес проектът на ДПС за конституционна реформа ще бъде публикуван, посочи депутатът Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на, който от вчера е член на постоянната парламентарна комисия по конституционни въпроси.

Той поясни, че това са предложенията, които е обявило Движението преди повече от година:

"Предполагам, до един час ще бъде на нашия сайт и на български, и на английски. Може да се запознаете и ще говорим", предаде БНР.

Йордан Иванов, ПП-ДБ: ДПС да оттегли Пеевски като член на конституционната комисия

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов отново потвърди позицията на партията в подкрепа на отстраняване на главния прокурор Иван Гешев. В парламента той попита ПП-ДБ защо не търсят тяхната подкрепа за промени в Конституцията, а разговарят само с ДПС:

"Пеевски е чест гост в стаята на "Продължаваме промяната" и "Демократична България". Големият въпрос е защо от "Промяната" и "Демократична България" не търсят подкрепата на третата политическа сила, а на четвъртата. Имайте предвид, че една част от нещата, които те заявяват като желание, примерно за премахване дори на института на главния прокурор, всъщност ние го говорим това нещо от две години и това е наша идея". 

Според Костадинов конституционната реформа не трябва да бъде на всяка цена. Той предложи американския модел на прокуратура:

"Ние винаги сме казвали, че моделът, който за нас е най-добър, е този, който съществува, примерно, да кажем, в Съединените щати, където главният прокурор всъщност е министърът на правосъдието. Големият проблем обаче е, че ако там имаме изградена институционална демокрация, при нас няма, нали? Така или иначе имаме сливане на власт и в този случай, като си помисля какви хора стават министри на правосъдието, би било изключително опасно, но ако търсим не сегашния субективен подход, а обективният, за бъдещето, най-доброто решение е това".

Радина Лазарова
721 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
бг сащ спермите

2023.06.08 | 11:36

8
няма отървани от тази свиня

2023.06.08 | 11:20

7
Ролята на Делн е да унищожава успешни български фирми и тяхната работа да се поеме от турски фирми. Ето прмер с Изамет. Отпуснатите от ЕС три милиарда за осъвременяване на асансьорите в БГ се поемат от турски фирми.

2023.06.08 | 10:52

5
Със тези трикове дпс иска да разтури правителството.

2023.06.08 | 10:58

6
Пак б борисов прави бъркотията,зарежете го даго арестуват избори до дупка.

2023.06.08 | 10:51

4
Хей бандяга върни милярдите на народа.

2023.06.08 | 10:33

3
ВЪЛКЪТ ЩЕ ПРАВИ ЗАКОНИ,КАК ДА НЕМОЖЕ ДАСИ КРАДНЕ ОВЦЕ.ТОВА СА ПЕЕВСКИ И КАРАЙДЪ.ПЕЕВСКИ ОГРАБИ КТБ,СЕГА ЩЕ ПРАВИ РЕФОРМИ В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА.ГЕШЕВ АРЕСТУВАЙ ПЕЕВСКИ,КОЛКОТО И ДА ТИЕ ДАЛ МИЛИОНЧЕТА.

2023.06.08 | 10:28

2
Делян Пеевски е най големият враг на България.Той научи политиците да краднат милиярди.
Няма как да си евpoатлантик и да не бъдеш педepacт

2023.06.08 | 09:53

1
НАЙ-СЕТНЕ ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ ГЕРБ-ПП ДГБТ-ДПС СТАНА ОФИЦИАЛНА. ВИДЯ СЕ КОИ ВСЪЩНОСТ СА НАЙ-ГЛУПАВИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ. ХАХАХАХАХАХА

Добави коментар

Водещи новини