Петър Николов от ГЕРБ-СДС: План А за кабинет стана възможен благодарение на Радев и Гешев

  • 07 юни 2023 08:07

  • 1419
  • 7
Петър Николов от ГЕРБ-СДС: План А за кабинет стана възможен благодарение на Радев и Гешев
© Булфото (архив)

Преговорите се водеха пред всички. Публична тайна е, че имаше вариант А, план А и план Б. Колегите от ИТН и от БСП направиха типичните за българския политически живот изказвания – все едно никога не са влизали в подобни разговори. За мен това, което стана, е по-добрият вариант, план А. Той стана възможен благодарение на двама души – на президента и главния прокурор. С действията си те принудиха политически опоненти да седнат на една маса и да изгладят различията помежду си, да направят компромиси, така че да има правителство. Това обясни в интервю за БНР депутатът от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Петър Николов.

Според Николов властта не е подарена, както се изрази президентът вчера. По думите му е имало "изземване на властта от страна на президента, което ставаше все по-опасно".

"Той си мисли, че властта е в президента. Парламентът може да свали едно правителство по всяко време. Има механизми да контролира действията на министрите буквално. Властта се върна там, където трябва да бъде. (…) Институционалната война не започна вчера, а преди 3 години, когато Румен Радев размаха юмрука си на площада и нарече легитимното правителство на България "мутри". Румен Радев не схваща конструкцията на властта в България."

"Ние сме в чиста ситуация", заяви депутатът от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, като добави, че това, което са казвали за ПП по време на предизборните кампании е, "че тези хора са вредни за България по начина, по който управляваха тогава", но сега мнозинството е гарант това да не се повтаря.

Разговорите с ДПС се водят най-вече от ДБ с основна цел конституционна реформа, уточни Петър Николов в предаването "Преди всички".

Той изрази мнение, че политическите сили в парламента не трябва да се държат към главния прокурор Иван Гешев "като към легитимен участник в публичния живот".

"Цялата каскада от искания на имунитети беше с една-единствена цел – да се попречи на съставянето на правителство. Той вади съдебната система от нейното положение на политически неутралитет."

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1419 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Цв

2023.06.07 | 09:35

2
ГЕРБ на следващите избори въобще няма да влезете в парламента. Вие сте уроди!

2023.06.07 | 10:22

7
гледай на твоята си партия дали ще се домъкне в НС ние сме доволни , че руската ръка посегната към България се отреже със съединението на евроатлнтиците

2023.06.07 | 10:21

6
гледай на твоята си партия дали ще се домъкне в НС ние сме доволни , че руската ръка посегната към България се отреже със съединението на евроатлнтиците

2023.06.07 | 10:04

5
PARAPETI,PEDALI,PREDATELI....GENDERI 6ARENI
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2023.06.07 | 09:54

4
ЧЕСТИТА ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ ГЕРБ-ППДГБТ-ДПС. ПОНЕ СЕ ВИДЯ ЧИИ СА НАЙ-ГЛУПАВИТЕ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ. ХАХАХАХАХАХА
Тенев

2023.06.07 | 09:44

3
Уплашихте се нали? Ама народа още спииинка.
Емѝ...

2023.06.07 | 09:05

1
да, за жалост идиотизмът не е характерен само за един представител на "елита", а за по-голямата част от "мадрият балгарски нарот" и неговата еманация в политиката.

Добави коментар

Водещи новини