Гьоков (БСП): Когато някой обвинява БСП във връзка с главния прокурор, прави голяма грешка

  • 06 юни 2023 21:28

  • 811
  • 0
Гьоков (БСП): Когато някой обвинява БСП във връзка с главния прокурор, прави голяма грешка
©
Слушай новината Слушай новината

"Участвах в голяма част от разговорите, да не кажа всички, по уточняване на приоритетите, които трябва да има един кабинет, който да управлява България в този труден момент и кризи. Но никога не съм чувал да се разговаря за правителства и конкретно за личности. Сигурно е галещо авторитета, когато ти споменават името за министър, но е само журналистическо виждане", каза депутатът от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Георги ГьоковГеорги ГьоковГеорги Гьоков е роден в с. Любеново, община Раднево. Завършва средно образование в Стара Загора в студиото на "Денят ON AIR".

Той е категоричен, че разговори са водени за приоритетите.

"Ние никога не сме били готови да правим правителство, така че Борисов в случая лъже. Не знам дали поведението му се побира в определението "лъжец", но сутрин говори едно, на обяд - друго, а вечерта - трето. Това не е нормално, то зависи от неговото настроение и какво му е удобно да каже. Единственото по-хубаво нещо от това да си министър на труда и социалната политика, е да не си министър на труда и социалната политика, когато си в обкръжението на десни политици", допълни Гьоков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Парламентът избра кабинета "Денков-Габриел", Радев и "Възраждане" напуснаха залата

Народният представител зададе риторично въпроса каква е ролята на главния прокурор в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

"Главният прокурор влезе в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е да се занимава с вътрешнопартийни дела, искахме му оставката. Не виждам някаква връзка между действията на главния прокурор и поведението на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Ние се отдръпнахме от тези преговори, защото видяхме, че приоритетите на тези хора са съвсем различни от приоритетите на българския народ. Говори се за Шенген, за съдебна реформа, а за бедност, неравенство, за ограничаването на цените - не се говори", коментира народният представител.

По думите му за първи път в България прокуратурата се занимава с партия.

"Това е недопустимо. И когато някой обвинява БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е във връзка с Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във, просто прави голяма грешка.  Той досега покриваше Борисов и ГЕРБ, но нарушиха добрите отношения помежду си. Обяснявам си го с финансови взаимоотношения, обяснявам си го и с външен натиск. На всички българи е ясно, че по този начин няма как българската прокуратура да работи. Цяла България видя записи с кюлчета и пари, само че от прокуратурата - тишина. Цяла България научи за къща в Барселона, само в българската прокуратура тишина. И сега изведнъж, когато главният прокурор тръгна, трябва да го поощрим", добави Георги Гьоков.

Депутатът иска отговор какво точно ще включва конституционната реформа.

"Ако искат да пипат социалната ни конституция - аз съм против. Защо се пропуска нюансът, че няма да се пипат социалните плащания - по време на инфлация, ние ще замразяване и няма да ги пипаме? Когато бяхме в кабинет с "Продължаваме промяната", седнахме на масата, изкарахме приоритетите, записахме в коалиционно споразумение и ги изпълнявахме точка по точка", каза още депутатът от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

Той не скри, че от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е ще бъдат опозиция на новото правителство.

"Показахме го и днес с гласуването си, за разлика от една друга партия. Не става въпрос за двата гласа, които ДПС даде за правителството. А става въпрос за това, че цялата ПГ на ДПС не гласува, което означава, че тези, които предлагаха правителството, не са били сигурни дали в собствените им групи няма да има по няколко човека, които да не гласуват в подкрепа на това правителство. Това е тройна коалиция", настоя Гьоков.

Гостът е на мнение, че ходът на президента Румен Радев да си тръгне преди клетвата на народните представители е неприемлив: "Разбирам възмущението му от задкулисните разговори и преговори, но той ги създаде тези хора."

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
811 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини