Новият министър на здравеопазването проф. Хинков: Ще продължа всички започнати проекти

  • 06 юни 2023 19:15

  • 910
  • 0
Новият министър на здравеопазването проф. Хинков: Ще продължа всички започнати проекти
© Министерство на здравеопазването
Слушай новината Слушай новината

„Аз съм изключително щастлив, че човек като проф. Христо ХинковХристо ХинковПроф. Христо Хинков е роден на 25 март 1953 г. в София. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на идва като редовен министър на здравеопазването. Бях се настроил, че мандатът на служебния кабинет ще бъде кратък. Оказа се доста по-дълъг, но страната има нужда от парламент. Проф. Хинков е човек с огромен административен опит. Аз дойдох на този пост като председател на Столичната лекарска колегия. Познавам всички колеги в София и съм убеден, че той ще се справи и ще направи подходящия екип“, заяви служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев при предаването на поста на наследника си, съобщиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.

„Това, което с проф. Хинков си говорихме и декларираме е, че е изключително важно да има приемственост и нашето здравеопазване да бъде надпартийно“, допълни д-р Меджидиев, който връчи на новия министър отчет за свършеното през последните десет месеца и благодари на целия екип за съвместната работа.

Донев предаде властта на новия кабинет, премиерът Денков: Гърбина да ни е яка

„Абсолютно вярно е, че здравеопазването не трябва да има цвят, защото когато политиката се намеси в нещо, което е общочовешко, тогава нещата не вървят“, посочи на свой ред новият министър на здравеопазването проф. Христо ХинковХристо ХинковПроф. Христо Хинков е роден на 25 март 1953 г. в София. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на.

Той бе категоричен, че ще продължи работата по всичко започнато.

„Всички проекти, които са започнати от предишното ръководство, ще ги прегледам и ще завърша. Принципът е този – след като е започнат един проект, след като са вложени средства, пари и усилия, той трябва да бъде завършен, а не да бъде спрян. Винаги могат да се намерят аргументи един проект да бъде спрян и започнат наново, но аз съм против това“, каза проф. Хинков и допълни: „Искам да направя от министерството на болестите, министерство на здравето. Да се борим за профилактика, за промоция на здравето и мисля, че имам разбирането на финансовия министър. Така че се надявам да успеем“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
910 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини