Петков: България не трябва да има главен прокурор

  • 06 юни 2023 13:00

  • 455
  • 2
Петков: България не трябва да има главен прокурор
© Булфото (архив)

Очаквам в залата да се подкрепи кандидатурата на акад. Денков и Мария Габриел. Това правителство може да покаже, че съединението прави силата в добрия смисъл на думата, когато двама талантливи хора, с управленски опит, които са се доказали, могат да изведат с правителството си и България напред. Това заяви лидерът на ПП Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически за NOVA.

Според него концентрацията на власт винаги крие риск от корупция.

"В България когато някой заяви, че само Господ е над него, това дава огромен риск за цялата система на управление. Както няма главен съдия, така не трябва да има и главен прокурор. Когато има повече институции, които имат споделяне на властта, по конкуриращ се начин, тогава има шанс системата да излъчи по-добри резултати", каза той. 

По думите му той ще даде доброволно имунитета си. "Ще го направя след като се създаде комисия, която да покаже всички документи на прокуратурата, защото искам да осветя как прокуратурата се ползва за бухалка с абсолютно инсцениран случай. От нищо не ме е страх", посочи Петков. 

Гласуването на кабинета проследете на живо тук:

НА ЖИВО: НС гласува кабинета "Денков-Габриел"

Последвайте канала на

Радина Лазарова
455 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.06.06 | 14:31

2
kak da ne trebva be togava 6te ste nedosegaemi to po dobre da nqma i sadili6ta i prokoratura ta da mojete da kradete kato za posledno ama togava 6te ima ubistva na takiva kato vas
Асенчо

2023.06.06 | 13:38

1
Хахаха, кой си ти да кажеш това? България не трябеа да има Главен Идиот, но ето има! Теб, малоумнико!

Добави коментар

Водещи новини