Димитър Стоянов защити Радев и се скара на ген. Атанасов, разкри предизвикателствата пред новия военен министър

  • 05 юни 2023 17:42

  • 4581
  • 3
Димитър Стоянов защити Радев и се скара на ген. Атанасов, разкри предизвикателствата пред новия военен министър
© NOVA NEWS
Слушай новината Слушай новината

Днес направихме отчет на това, което свърши служебното правителство за последните четири месеца. Бих пожелал успех на новото редовно правителство. Новият министър на отбраната ще завари два документа на бюрото си. Те са свързани с посещенията на министрите на отбраната на Сърбия и Ирак. Иначе новото правителство го чакат много предизвикателства в сферата на отбраната. Основното е модернизацията на българската армия. 

Това каза в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS служебният министър на отбраната Димитър СтояновДимитър СтояновДимитър Стоянов е роден на 28 октомври 1968 г. в Свиленград.   През 1986 г. завършва

"Очакваме в началото на 2025 година първите два самолета F-16. Получихме писмо от САЩ, че няма причина за забавяне. Ние изпълняваме ангажиментите си, американската страна също ги изпълнява, макар и със закъснения. Въоръжение за самолетите пристига и сега. 10 пилоти се обучават в САЩ. Проблем ще е инфраструктурата, но ние сме разчели, че трябва да сме приключли с изграждането на инфраструктурните проекти в края на 2024 година. Тогава ще додйдат от САЩ и ще обявят годни ли са хангарите са самолетите и ще ги сертифицират. Има и две оферти за закупуването на 125 мм гаубици, но те няма да се произвеждат в България, защото към момента нямаме тази възможност", разкри служебният министър. 

Атанас Атанасов подозира, че Румен Радев стои зад записите срещу ПП-ДБ с помощта на службите

"Президентът няма как да носи отговорност за цялото служебно правителство. За оръжието за Украйна сме изпълнили всички изисквания. Изпращаме това, което имаме възможност. Ген. Атанас Атанасов трябва да се съсредотичи върху други неща. Да гледа как коалицията на "недоверието" ще работи и как ще се разберат изчегъртващите с изчегъртаните. Нека ни убедят, че ще си имат доверие и ще работят, а не да говорят за импийчмънт на президента. Ние няма как да дадем 155 мм снаряди на Украйна. Винаги сме следвали общоевропейската политика за Украйна. Просто България няма 155 мм снаряди и няма как да ги дадем на украинската армия. Под шапката на МО няма военнопромишлен комплекс, който да почне да произвежда такива боеприпаси. Има частни оръжейни комплекси, но МО не може да ги задължи да пращат на Украйна такива снаряди. Служебното правителство е изпълнило всички задължения. Към момента няма пряка опасност за вътрешната сигурност на България от войната в Украйна. Никога не са водени разговори за изпращане на български военнослужещи в Украйна. Такова решение се взима от парламента. Приказките за изпращане на български военни в Украйна са поредните хибридки, които се използват от политическите партии за определени техни цели", коментира Димитър СтояновДимитър СтояновДимитър Стоянов е роден на 28 октомври 1968 г. в Свиленград.   През 1986 г. завършва ситуацията около войната в Украйна. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4581 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.06.05 | 20:27

3
Червените говнояди се защитават като циганите.

2023.06.05 | 20:12

2
Маскари сте всичките, бивши агенти и ченгета, контрабандисти, и убийци! В затвора ви е мястото. Гласувам само с бюлетина ЗА Затвора!
Цветан Гергов

2023.06.05 | 20:08

1
Абе фатмак малоумен. Яхай джугана и в Сибир.

Добави коментар

Водещи новини