Росен Желязков: Ако днес президентът издаде указ за съставяне на правителство, ще свикам заседание на парламента утре

  • 05 юни 2023 11:19

  • 6457
  • 8
Росен Желязков: Ако днес президентът издаде указ за съставяне на правителство, ще свикам заседание на парламента утре
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Ако днес президентът издаде указ, ще свикам заседание в утрешния ден. Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента председателят на Народното събрание Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети.

По-рано днес номинираният за премиер от парламентарната група на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" (ПП-ДБ) Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С върна на президента изпълнен втория проучвателен мандат за съставяне на правителство.

Мандатът изпълнен: Денков върна на президента папката със състав на кабинет

Процедурата е позната – представя се кандидатът за министър-председател, а той представя кандидатите за министри и структурата на кабинета, каза Желязков. По думите му кандидат-премиерът може да направи политическо обръщение и декларация или да представи приоритетите на управлението, след което има възможност за дебат и се провеждат гласуванията – за министър-председател, за структура на кабинет и за персоналния състав, уточни Желязков, пише БТА.

На въпрос дали е оптимист, че редовният кабинет ще бъде подкрепен в пленарната зала, председателят на Народното събрание заяви, че има заявено политическо мнозинство. Желязков изрази надежда, че бъдещото редовно правителство ще бъде по-успешно от последното такова през последните две години.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
6457 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
С МЕНЕ БЕЗ МЕНЕ

2023.06.05 | 12:07

8
АЗ НЕ ВИ ТРЯБВАМ, ВЕЧЕ :)
ЕЛАТЕ

2023.06.05 | 12:03

7
ДА МЕ АРЕСТУВАТЕ! ЖИВОТНИ!
КОЛХОЗНАТА К У РВА

2023.06.05 | 12:01

6
ДА ЯДЕ Л АЙ НА!
С ТОВА ПЛАШИ

2023.06.05 | 12:00

5
НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО :) ЗАЧЕЗНЕМ ЛИ, НЕЗАБАВЕН УДАР! МОЖЕ И С 2 БОМБИ!
не бива да допуснем правителство

2023.06.05 | 11:58

4
На маф ията! няма нищо общо със заявеното "розово" бъдище. Медиите заблуждават Народа като злепоставят Президента и хвалят измамниците! Обединената маф ия направиха правителство на измамата и лъжата, освен това получават медийна подкрепа от ББ - октоподска мрежа от герб - симпатизантите - анаЛизатори, политолози и социолози, същата мрежа злепоставя съзнателно Президента със цел да замажат предателството на ПП-дб . Президента се бори с маф ията сам, те са силни, освен това голяма част от про ку ра турата и ВСС са хора на Борисов. Записите разкриха кви анти демократични и опасни намерения имат 2та бок луци, които се изявиха благодарение на шанса, който Президента им даде. Аз съм за НАТО и ЕС и т.н., Президента доказа за последните 2 г, че работи за евроатлантичния съюз и настоява пред Брюксел аргументирано за членството ни в еврозоната и Шинген.
АКО ТИЯ Л АЙ НАРИ

2023.06.05 | 11:58

3
ПИПНАТ ИНТЕРНЕТА, НАКАЗАТЕЛЕН ЯДРЕН УДАР ВЪРХУ СОФИЯ! АС ЩЕ СЪМ НА СЕЛО.
5 МИЛИАРДА СА С МЕН

2023.06.05 | 11:55

2
5 МИЛИОНА Г О В НАРА ФИЛОСОФСТВАТ?!
КОЙ ГО БОЛИ Х У Я

2023.06.05 | 11:52

1
5 МИЛИОНА Л АЙ НАРА ИМАТ ЛИ НЕМАТ ЛИ ПРАВИТЕЛСТВО?! УМИРАЙТЕ БЕЗ ДА ШУМОЛИТЕ, ЩОТО ВИ ЧАКА ДРЪВНИК И КОЛОВЕ ДА ВИ НАБИЯТ ГЛАВИТЕ!

Добави коментар

Водещи новини