Симеон Дянков: Ключът за успеха на кабинета е в Христо Иванов

  • 05 юни 2023 08:19

  • 2717
  • 7
Симеон Дянков: Ключът за успеха на кабинета е в Христо Иванов
© БТВ
Слушай новината Слушай новината

„Има много сили, които не искат да има редовен кабинет. Внезапната жар да се взимат имунитети има за цел да се сплашват политици. Има политически сили, които не искат влизане в Шенген и еврозоната – „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“ и части от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. В България е имало една част от бизнеса, показахте и братя Галеви, който е израснал по начини, по които в една европейска икономика няма как да се правят пари. Затова нито им харесва Шенген, нито еврозоната“.

Това коментира в предаването „Тази сутрин“ бившият министър на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи. Според него акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С и Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова ще успеят да работят добре.

„Трудно е и за самите партии. Вътре в тях има недоволство, а идват и местни избори. Ако се погледне политическата палитра – това е най-стабилната коалиция“, добави той.

„За мен ключовата фигура не е в кабинета, а е в парламента – това е Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския. За мен ключът за успеха на кабинета и колко месеца той ще работи е в Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския. Този кабинет може да издържи известно време, ако покаже успехи в постигането на Шенген, съдебна реформа, еврозона и бюджет. По тези теми Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския, Атанас Славов, Надежда ЙордановаНадежда ЙордановаНадежда Йорданова завършва право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“., Георги Ганев и Мартин Димитров са основните експерти. Работата ще е в парламента, а не в правителството“, посочи Дянков.

„Удължаването на бюджета не е проблем. Спекулира се, че ще спре плащането на пенсиите – това не е така, има достатъчно пари. Поне до септември нещата ще са нормални. След това трябва да има бюджет, а и за следващата година“, обясни бившият финансов министър.

Деница Сачева: Постигнахме изключително труден компромис, който не подлежи на ревизия

Въпреки това е на мнение, че инфлацията у нас е голяма, като същото важи и за дефицита. Също така страната ни в поредни години не покрива критериите за еврозоната.

„Абсолютно невъзможно е при 4% дефицит да се влезе в еврозоната. Ако имаше слабости в това служебно правителство, те бяха при вицепремиера Атанас ПекановАтанас ПекановАтанас Пеканов е икономист в Австрийския институт за икономически изследвания (WIFO), във Виена,. Не успя да се справи с Плана за възстановяване. Трябва да сме под дефицит 3% и с по-ниска инфлация. Това се изпусна по време на предишния редовен кабинет, когато Асен Василев беше финансов министър. Тази път дано си е научил урока. Смятам, че е“, подчерта Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи и уточни, че с лични разговори и компромиси не се влиза в еврозоната.

„В първия кабинет Асен Василев се справи слабо като финансов министър, но смятам, че е израснал много. Трябва да говори с хората в парламента. В Министерството на финансите има много отлични хора. Да работи с тях и да не прави чистки, защото това са хората, които ще ни вкарат в еврозоната“, обясни Дянков.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2717 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2023.06.05 | 10:08

7
PARAPETI, PEDALI,PREDATELI GENDERI 6ARENI

2023.06.05 | 10:05

6
AMERIKA TERORIST N1
додо

2023.06.05 | 09:49

4
Сачева да не съм те видял да се показваш! Ти си зло!Ти крадеше от пенсиите за да има за вас! Стой далече!
ойди

2023.06.05 | 09:50

5
Сачева 2-та процента!

2023.06.05 | 09:39

3
AMERIKA TERORIST N1

2023.06.05 | 09:06

2
НА БОКЕЦА У ГЪЗЕЦА
доган

2023.06.05 | 08:36

1
скрйсе бе травестит крадецо на пенсии

Добави коментар

Водещи новини