Мирослав Севлиевски: Няма по-жестоки от избирателите, те винаги искат отмъщение

  • 05 юни 2023 08:10

  • 1975
  • 5
Мирослав Севлиевски: Няма по-жестоки от избирателите, те винаги искат отмъщение
© Кадър - Нова телевизия

Това, което се случва в Парламента и това правителство трябва да успокои българското общество и да започне да се работи. Няма по-жестоки от избирателите, те винаги искат отмъщение.  Това заяви в ефира на Нова телевизия бившият министър на енергетиката Георги Сливенски. 

„Проработи този път парламентарната демокрация. Кризата беше преодоляна по класическия начин – първата и втората парти сформираха коалиция. Не е много политическа, мнозинството са експерти”, коментира политологът Светослав Малинов. По думите му самият факт, че вече ще имаме редовен бюджет, ще бъде подобрение. Относно търсената подкрепа за конституционна реформа той заяви: „Мястото на ДПС не е в правителството, но е в конституционното мнозинство за съдебна реформа”.

Симеон Дянков: Ключът за успеха на кабинета е в Христо Иванов

„Заявката е голяма. В момента имаме посока, която засега държи заедно първата и втората коалиция. Въпросът е гранд коалицията дали ще бъде чуплива - атаки от главния прокурор и президента могат да я разрушат всеки момент или напротив - ще бъде достатъчно ковка под силата на тези удари и атаки”, допълни политологът Любомир Стефанов. По думите му правосъдната реформа ще бъде гарант и „тези, които не искат да я има правосъдна реформа, ще трябва да я подкрепят, защото осъзнаха факта, че една бухалка в един момент може да ги подкара и тях”, посочи още Стефанов.  

"Парламентарната демокрация и българската Конституция работят изключително добре в кризата, която имаме през последните две години и разделението в обществото", коментира бившият министър на енергетиката Мирослав Севлиевски.

Последвайте канала на

Калина Христова
1975 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2023.06.05 | 10:04

5
и миро съвсем изпростя. прахчета и хапчета не е на далавера.
Иванчо

2023.06.05 | 10:02

4
Далавераджията отново изплува.

2023.06.05 | 09:55

3
А първия и втория там къде до вчера плюха сега ближат. Време е да се демонтира държавата поне да не могат да крадат такова извращение няма

2023.06.05 | 09:54

2
Позитивен дудук е тоя

2023.06.05 | 09:39

1
AMERIKA TERORIST N1

Добави коментар

Водещи новини