Бившият шеф на НСО: Пеевски сам си избрал охраната от НСО

  • 04 юни 2023 09:26

  • 1777
  • 5
Бившият шеф на НСО: Пеевски сам си избрал охраната от НСО
© БТВ

Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на сам си избрал охраната от НСО. Това заяви пред БТВ бившият шеф на Националната служба за охрана ген. Красимир Станчев. 

По думите му е имало моменти, когато политици са се опитвали да използват НСО. Той даде пример как две поколения преди него поставили един ръководител, който дошъл от полицията. В този момент имало охранявано лице, а подбора на кадри бил доста странен. Имало хора, които работили цял живот постова работа и изведнъж станали лична охрана.

Бивш шеф на НСО вижда въпросителни около инцидента с главния прокурор, изглеждащи съмнително

„Никой не е декларирал защо това е станало. Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на е това охранявано лице“, заяви той.

По думите му Пеевски не е довел хората, но от постова работа станали лична охрана. „Вероятно Пеевски си ги е посочил. Никой не ги е посочил от нашата гилдия“, заяви той.

„Това действа демотивиращо на хората в службата“, заяви още той.

По думите му в реда на нещата изглежда охраняваното лице да има доверие на хората около себе си. „Аз съм преминал през доста охранявани лица и съм започвал от нулата, не знам какво доверие са ми имали, доколко да стоим в една кола, едно пространство сме имали, от там нататък не ме интересува. Нито мен, нито охраняваното лице. Но тук такова доверие изглежда малко повече“, посочи бившият шеф на Националната служба за охрана.

Станчев коментира и записите на ПП, в които говоря за това как службите били съгласувани с посолства. „Странно ми е това, но не ми странно, че са обсъдени да се сменят. Такива смени винаги ги е имало“, каза той.

„Тези служби винаги са овладени. След като се поставят към тях хора, към които има лично доверие, то службите са овладени“, категоричен бе той.

По думите му охраните на НСО на Росенец не били под негов контрол. „Умрях от срам, когато видях какво е станало“, каза той.

„Те са станали охранители на въпросния човек доста преди аз да стана шеф на НСО. Предлагам, че са подбор на един друг човек. Имах един заместник началник ,който явно той беше упражнил контрол кои хора ще работят там. По всяка вероятно са били негови доверени лица, каза Станчев.

Той коментира, че принципно не би било възможно подслушването в сгради охранявани от НСО.

„На теория няма как сградата на Народното събрание да се подслушва“, каза той във връзка с изтеклите записи от среща на „Продължаваме промяната“.

Радина Лазарова
1777 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
ОСВЕН

2023.06.04 | 10:45

5
У ПОД ИГОТО!
КАРАИБРАХИМ

2023.06.04 | 10:44

4
НЕ СТЕ КЛАНИ И НАБИВАНИ НА КОЛОВЕ ДОСТАТЪЧНО! МРЪСНИ БЪЛГАРСКИ Л АЙ НОЯДИ!
5 МИЛИОНА Г О В НАРНИК!!!

2023.06.04 | 10:43

3
КОЙ, ЗАЩО, ТРЕБВА ДА СЕ ОХРАНЯВА?! КМЕТА НА МОСКВА ДА НЕМА НСО? КОЙ ГО БОЛИ Х У Я ЗА ВАС БЕ СКО ТОВЕ!
МРЪСЕН ЖИВОТИНСКИ Л АЙ НАРНИК

2023.06.04 | 10:41

2
ПОД 5 МИЛИОНА И 500 Г О В НАРА ПРОДАВАТ КЕЛЕШЛЪЦИ!
боко турската сперма

2023.06.04 | 09:52

1
тази свиня е мъртъв дебнат го шиши както къро

Добави коментар

Водещи новини