Позиция на "Възраждане" за спора в "Майчин дом"

  • 03 юни 2023 10:25

  • 1024
  • 8
Позиция на "Възраждане" за спора в "Майчин дом"
© Възраждане

Във връзка с публикация в медиите, че народни представители от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" са се намесили в трудово-правен спор в "Майчин дом", то наистина Деян Николов, Иво Русчев и Маргарита Генчева посетиха АГ-болницата, съобщиха от пресцентъра на партията.

Това се случи  след като бивши и настоящи служители на здравното заведение по-рано тази седмица организираха протест пред Народното събрание и призоваха народни представители от всички парламентарни групи да ги подкрепят. На призива им се отзоваха само народните представители на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател".

Те изслушаха проблемите на гражданите и установиха, че ситуацията вероятно е много по-сериозна от уволнението на д-р Елена Георгиева - Иванова. 

След вчерашната атака на трибуната на НС: "Възраждане" нахлуха и в Майчин дом

"От разговора стана ясно, че почти всички анестезиолози заплашват да напуснат болницата следващата седмица заради системен тормоз и лошо отношение от страна на директора на болницата проф. д-р Иван Костов. Междувременно преди посещението беше направен опит от няколко места по заобиколни канали да бъде оказан натиск върху "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател", за  да се откажем да търсим справедливост. 

Случаят с уволнения лекар обаче стана повод за по-детайлна проверка на одитен доклад на болницата, който показа, че въпросният директор си е начислил възнаграждения по граждански договор в размер на почти 1 милион лева за последните 2 години. На пръв поглед изглежда, че ситуацията в "Майчин дом" е много по-притеснителна от обикновен конфликт между директора и служител на болницата, като е много вероятно да бъде разкрито източване на здравната каса и цяла верига от замесени държавни служители във и извън болницата. "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" ще изиска всички документи, свързани с финансовото състояние на болницата, като очакваме и насрочването на среща с директора на болницата, който вчера избяга от работното си място.", коментира Деян Николов от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател".

Радина Лазарова
1024 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
70% от българистаните

2023.07.10 | 21:39

8
Не гласуват, щото повечето от тях са прости! Гласуват само твърдите ядря на партиите и платени хора от анаЛизанори, политолози и социолози.

2023.06.03 | 11:44

5
Вероятно за Възраждане са гласували над 45%. Гласовете са отклонени към ПП и ИТН.
до долния минетчия

2023.06.23 | 07:37

7
Гълтай циганска сперма, побъркан третополов педал.

2023.06.03 | 12:44

6
Вероятно и на теб ти е продаден мозък от кон, за да не сереш докато ходиш. За повече явно не са успели.
никой

2023.06.03 | 10:54

4
корупция и повсеместни кражби и разграбване на държавата през последните години, това е истината 33 години стигат!
Емѝ...

2023.06.03 | 10:40

3
Знаете,, а и не крия че съм хомосексуалист и лгбт активист! Затова всеки ,който се гаври със мен във сайта ще пострада жестоко! Зад мен е Българския Хелзински Комитет и американското посолство!!!

2023.06.03 | 10:38

2
Максималната държавна заплата да е две средни. Депутатите също. Стига държавни директори милионери.
Емѝ...

2023.06.03 | 10:30

1
Знаете,, а и не крия че съм хомосексуалист и лгбт активист! затова всеки ,който се гаври със мен във сайта ще пострада жестоко! Зад мен е Българския Хелзински Комитет и американското посолство!!!

Добави коментар

Водещи новини