Крум Зарков: Радев - руски агент? Служебното правителство направи много за евроатлантизма

  • 02 юни 2023 21:23

  • 3594
  • 14
Крум Зарков: Радев - руски агент? Служебното правителство направи много за евроатлантизма
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

И аз, и моите колеги сме готови във всеки един момент да отстъпим на редовно правителство. Президентът не връчи мандата с неохота заради това, че не иска да има редовно правителство, а заради нещата, които се чуха дни преди това. Това каза в предаването "Панорама" по БНТ служебният министър на правосъдието Крум ЗарковКрум ЗарковКрум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „Алфонс дьо.

Той определи проектокабинета "Денков – Габриел" с думите: "Трудна коалиция, която се очакваше. Има два начина да се легитимира – единият е с обща цел, другият е да очертаеш имагинерен враг – нещо, което сме виждали. Ако се тръгне по втория път, според мен това няма да доведе до нищо добро. Ако се тръгне по първия, може да има успех".

Президентът едва ли не е руски агент, саботирал правителство – това са неща, които не са верни. Служебното правителство направи за евроатлантическата ориентация на страната толкова, колкото малко правителства са направили, заяви Зарков.

Стотици протестиращи се събраха пред президентството, бесни са заради думи на Румен Радев

Във връзка с приемането на механизъм за контрол на главния прокурор правосъдният министър посочи: "Аз съм много удовлетворен от факта, че България най-сетне намери сили, за да може да свали това бреме, да отпуши този въпрос и да се придвижи към следващите. Защото има много въпроси".

Днес видяхме и другият начин, коментира Крум ЗарковКрум ЗарковКрум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „Алфонс дьо по повод днешното решение на парламента Националната следствена служба да бъде извадена от прокуратурата и да стане независим орган. Така закон не се прави. Това, че законопроектът на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" беше отхвърлен на първо четене, а днес беше приет, ме кара да мисля, че има конюнктурни цели, а именно свързани с битката по върховете на прокуратурата. Така, както беше направен законът, едва ли ще изпълни целите на своите вносители. Очевидно е, че имаме сблъсък между главния прокурор и неговия заместник – шефа на Следствието. Очевидно е, че това е направено в полза на шефа на Следствието, отбеляза той.

Пред реформите има два пътя – да останат само "на хартия", случвало се е. Другият път е да се действа така, както беше приет механизмът за контрол над главния прокурор. Има един въпрос, който може да бъде уреден на конституционно ниво – за състав, избор и квоти на Висшия съдебен съвет. Но Конституцията не бива да бъде използвана за алиби на несвършване на други работи, за параван. Конституционните промени трябва да имат ясни цели, заяви Зарков.

На второ четене: Депутатите отнеха НСлС от главния прокурор

В коментар за скандалите по върховете на прокуратурата той каза: "Това, което виждам, е това, което знаем от много дълго време. За да се излезе от тази ситуация, трябва да се следват процедурите на правото такова, каквото съществува. Най-страшното нещо, което може да се случи сега, е нищо да не се случи – да чуем още няколко записа, да разберем за още няколко престрелки, един да се окопае в Следствието, да има големи дискусии в парламента и в крайна сметка след това да си продължим постарому".

В отговор на въпрос той каза, че е напълно възможно главният прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във да бъде отстранен от поста.

Този състав на ВСС тряба да стъпи на краката си, да вземе решение и да го обясни. И това трябва да стане както по процедури. Този път няма място за скатаване. Всеки трябва да поеме отговорността си. По-добре мъчителен край, отколкото мъка без край. Време е да сложим край на тези процедури и да напълним със съдържание това, което се нарича правова държава. Трябва да занем, че да има дори един над закона, значи законът не е над никого, каза още служебният министър на правосъдието.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3594 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар

2023.06.03 | 10:24

14
Щирлиц за малко да си признае. Червените говнояди ще си получатзаслуженото и то няма да е в рубли този път.

2023.06.03 | 07:48

13
Да де .Когато футболистите са слаби ,вратаря е виновен

2023.06.03 | 07:16

12
Лаинари некадърни,все някои друг им е крив

2023.06.03 | 06:49

11
американска слуга джендер-затвор
Ха, ха, ха

2023.06.03 | 00:29

7
Едни и същи педали- тролове пишат всеки ден! Новини бг, заприлича на вестник" работническо дело"!

2023.06.03 | 05:27

10
ти си отличен пример - половината коментари са твои, които пишеш от чуждо име педераст посран
Емѝ...

2023.06.03 | 05:26

9
Меките китки, затваряйте плювалниците.
???

2023.06.03 | 00:42

8
Евроутайките са на принципа: Който не е съгласен с мен е руски бот!
па

2023.06.02 | 23:18

6
това го знаем и виждаме всички можещи да мислят разумно, ама п@плачта платена просто отвличат внимание от еването герб, дпс, пп-дб хахаха
Президента направи за Евроатлантизма

2023.06.02 | 21:39

2
За 2 г. много повече от ББ за 12 г. Борисов открадна част от парите от евро фондовете и раздаде милиони за обръча си от фирми .

2023.06.02 | 22:10

5
Я го духай бе хемороид

2023.06.02 | 22:09

4
Що утепа мачката бе отрепко

Добави коментар

Водещи новини