Проф. Росен Стоянов за кабинета „Денков-Габриел“: Виждаме широка коалиция без подписано споразумение

  • 02 юни 2023 21:14

  • 650
  • 2
Проф. Росен Стоянов за кабинета „Денков-Габриел“: Виждаме широка коалиция без подписано споразумение
© Кадър: БТВ
Слушай новината Слушай новината

„Това е плах опит за представяне на единствено възможното в ситуацията – широка коалиция без коалиционно споразумение и подписан документ“. Това заяви в ефира на БТВ проф. Росен Стоянов, преподавател по политически комуникации в Нов български университет.

„Дано тези хора, които са поели граждански дълг да се захванат с тази нелека задача, не бъдат жертвани. Дано да се прескочи и да мине повече време“, посочи той.

„От момента, в който Министерският съвет бъде конституиран, премиерите на ротация ще носят отговорност, друг е въпросът дали техните решения ще минават безпроблемно в тази ситуация в парламента. Още днес се случи нагледно не разлом, но сътресение в единомислието, когато една част от депутатите гласуваха така, че да бъде извадено следствието от прокуратурата“, добави Стоянов.

Официално: Ето кои са министрите в кабинета "Денков-Габриел" - има промяна в последния момент

„ДПС и в този парламент ще се явява фактор, който в дадени моменти ще е необходим за случване на една или друга политика. От „Демократична България“ трябва да дойдат по-ясни сигнали защо и как, какво се случи, че да седнат на една маса с ДПС, а след това да заявят, че не е важно кой ще подкрепи съдебната реформа, а е важно да се случи“, каза още преподавателят по политически комуникации.

„Преди стана въпрос за джентълменско споразумение. Едно е ясно, че джентълмените не се плюят. Някога вадеха шпаги. Това беше изключително срамно и немъжко. Това не е добър старт на този парламент“, коментира проф. Росен Стоянов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
650 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Жан

2023.06.03 | 06:39

2
по молба на Борисов,Мария Габриел си подава молбата за напускане на Евро Парламента,зарязва заплата от 20 000 € и пристига да оправи батаците в България.Ето това е патриотизъм!

2023.06.02 | 22:39

1
Това правителство е уродливо кръвосмешение , урод ! То не може да пожъне успехи и ще докара големи беди на България ! То няма доверието на народа и трябва де се ликвидира ! Държавните изменници са за съд и затвор !

Добави коментар

Водещи новини