Йотова открива 18-ата световна среща на българските медии

  • 02 юни 2023 07:53

  • 263
  • 1
Йотова открива 18-ата световна среща на българските медии
© Булфото (архив)

Вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , ще открие Осемнадесетата световна среща на българските медии в Казанлък, в 9.30 часа в зала "Иван Милев" в града. Форумът се организира от Българската телеграфна агенция (БТА) и ще продължи до 4 юни.

Темата на тазгодишното издание на срещата е "Медии и свобода". Предвидени са дискусии в три панела: "Свободата на журналистите", "Свободата на избор на аудиторията" и "Празниците в медиите". В първия панел ще участва и генералният директор на Българското национално радио (БНР) Милен Митев.

В световната среща на българските медии ще се включат журналисти от 33 държави, сред които и представители на 40 български медии от 16 страни. Участие във форума ще вземат и представители от 13 български медийни групи, Съюзът на българските журналисти, Съюзът на издателите в България, Факултетът по журналистика и масова комуникация на Софийския университет "Свети Климент Охридски" и други.

Сред официалните гости на събитието са и служебните министри на външните работи и на образованието Иван Кондов и Сашо Пенов, кметът на община Казанлък Галина Стоянова, поетът Найден Вълчев - автор на песента "Една българска роза".

Участниците ще присъстват на тържествен водосвет за благоденствие по случай празника на Казанлък и знаменно шествие в памет на Христо Ботев.

Очаква се в последния ден на срещата - 4 юни, президентът Румен Радев да направи обръщение към участниците.

По време на срещата традиционно ще бъде връчена и наградата за българска медия в чужбина от Националния дарителски фонд "13 века България", която се присъжда в знак на признание за усилията на работещите български журналисти зад граница за съхраняване и популяризиране на българската култура и дух.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
263 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ЛУСТРАЦИЯ И КАСТРАЦИЯ НА РУСКАТА ПЕДЕРАЦИЯ

2023.08.08 | 12:24

1
КПСС БКП ВЕЧНА СЛУЖБА ЖИВО РОБСТВО

Добави коментар

Водещи новини