Президентът  разговаря с председателя на ЕП Роберта Мецола

  • 01 юни 2023 14:11

  • 553
  • 1
Президентът  разговаря с председателя на ЕП Роберта Мецола
© Президентство
Слушай новината Слушай новината

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на проведе среща с председателя на Европейския парламент Роберта МецолаРоберта МецолаРоберта Мецола е роден на 18 януари 1979 г., в Сейнт Джулианс, Малта. Тя е третата жена, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

По време на разговора българският президент постави въпроса за ключовата роля на ЕП за отстояване на европейските ценности и демокрацията при оценката на напредъка на Западните Балкани по европейския им път. Според Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на са недопустими опитите за намеса за промяна на съдържанието на документи, изготвяни от европейски институции, включително и ЕП, оказван от държави, които са кандидати за членство в ЕС. 

Румен Радев разговаря с Марк Рюте

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на изрази признателност за своевременната реакция и решителната подкрепа за българския евродепутат, на когото му бе отказан достъп в Република Северна Македония в началото на май т.г. Президентът Радев подчерта, че този акт е в противоречие с европейските принципи и демонстрира неуважение към представител на институция на ЕС. Държавният глава заяви още, че това не е изолиран случай, в който РСМ погазва добросъседските отношения.

Като особено тревожно развитие на ситуацията в РСМ президентът открои публичните изявления на висши представители на държавата за изготвяните „черни списъци“ за български граждани, включително политици, на които се отказва достъп до територията на РСМ. Този подход демонстрира непреодоляното наследство от тоталитарното минало и разкрива необходимостта от съществени реформи в страната за преодоляването му.

Филип Епитропов
553 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.06.01 | 14:22

1
Точно така. Радев е единственият адекватен политик в България.

Добави коментар

Водещи новини