Румен Радев разговаря с Марк Рюте

  • 01 юни 2023 13:44

  • 900
  • 3
Румен Радев разговаря с Марк Рюте
© Президентство
Слушай новината Слушай новината

В близките дни ще влязат в сила наскоро приетите законови промени, които създават механизъм за разследване на главния прокурор. Очакваме тази решителна крачка в напредъка на съдебната реформа в България да промени позицията на Нидерландия за приемането ни в Шенген.

Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който днес в Молдова разговаря с министър-председателя на Нидерландия Марк Рюте, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Президентът: Не очаквам целувката между Борисов и Петков да роди нещо друго, освен отвращение

Българският президент изрази очакване, че поправките в Наказателно-процесуалния кодекс ще бъдат отразени положително в годишния доклад на ЕК по Върховенство на правото, който се очаква да бъде публикуван в началото на юли. Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на изрази надежда, че със законовите промени България е успяла да отговори на опасенията на Нидерландия и припомни, че Европейската комисия и Европейския парламент многократно са заявявали готовността на България да се присъедини към Шенген. Наред с това проверките в България и Румъния, организирани от Европейската комисия миналата година, заключиха, че страната ни продължава да отговаря на условията за пълноправно членство.

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на напомни, че всички държави членки на ЕС, с изключение на две, сред които и Нидерландия, подкрепят приемането на страната ни в Шенген през октомври 2023 година.

Филип Епитропов
900 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.06.01 | 14:00

1
изкай и танкове,че скоро ще ти трябват,мастия кремълска
абе трол

2023.06.01 | 14:50

3
неграмотен си

2023.06.01 | 14:10

2
Дано, най-чистият вариант е по-силният да победи.

Добави коментар

Водещи новини