Политологът Александър Малинов: Голяма част от политиката се заема от проруски сили

  • 01 юни 2023 13:07

  • 1284
  • 5
Политологът Александър Малинов: Голяма част от политиката се заема от проруски сили
©
Слушай новината Слушай новината

Голяма част от българското политическо пространство се заема от открито проруски сили. Това заяви пред БНР политологът Александър Малинов.

"Те работят да няма правителство, да остане властта на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. При споразумение между първите две политически сили, очаквам тези проруски крила – президентът, бивши генерали от армията, които служат на Русия и партии, заявили открито проруската си позиция, да направят всичко възможно, това правителство да не се случи, включително да продължат и с някакъв вид улично недоволство".

Мирчев: Какво прави Радев, когато “Възраждане” плюят на парламентарната република?

Александър Малинов смята, че българската сигурност в момента е "в нещо като будна кома".

"Една тълпа от хора с руски знамена, водена не от някой анонимен човек, а от депутат от открито проруска сила, вандализира Дома на Европа в центъра на София. В последните дни бивш генерал от армията – генерал Шивиков, зове за бунтове срещу конституционния ред в полза на едни режим, който е обявил България за враг"

Политологът коментира и развитието на бойните действия на украинска територия.

"По всичко изглежда, че инициативата във войната вече е на страната на Украйна. Въпреки усилените руски бомбардировки над Киев, ако човек погледне голямата картина на бойното поле, ще стане ясно, че украинците успяха да отблъснат сухопътната атака към столицата си. В последствие успяха да извършат и голямо контранастъпление в Харковска област и да освободят Херсон от руска окупация. Последва успешна защита срещу руския опит за зимна офанзива. За да се стигне до настоящия момент, когато много по-мотивираната украинска армия, въоръжена със западни оръжия, подготвя почвата за голяма контраофанзива на юг. Целта е да се освободят всички окупирани от Русия територии".

С всеки украински успех на бойното поле политическата и обществена ситуация в Русия се влошава, отбеляза още той.

"Фактът, че един дрон може да излети от украинска територия и да прелети 700 км до Москва без да бъде засечен от руска противовъздушна отбрана, показва, че митът за непревземаемата руска територия е сринат. (Украйна не потвърждава дали това са украински дронове). 

Дори краят на войната в Украйна да не изглежда много близко, то инициативата е обърната и има отдалечавяне от голямата цел на Русия  Украйна да бъде унищожена като независима държава и откъсната от нейния път към Европа". 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1284 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Manolov

2023.06.02 | 00:10

5
Земеделски и индустриален инвестиционен заем Ние сме банка, която предлага кредитни услуги за финансиране на различни ваши проекти в рамките на търговското земеделие и създаването на различни бизнеси. Предлагат се оферти от 8 000 евро до 5 000 000 евро с възможност за възстановяване на 2,5% лихва годишно. Свържете се с нас по имейл: (pacific-loan.service@outlook.fr) Чрез WhatsApp на номер: +33 745 550 314 благодаря ви, чакам да ви прочета много скоро

2023.06.01 | 14:24

4
Радев е единственият адекватен политик в България. Не искам при война да ме управлява божанков или който и да е отпадък от ПП.

2023.06.01 | 13:23

1
Така иска половин България бе мърши
Никола

2023.06.01 | 13:43

3
Щом толкова много желаеш рашистите, заминавай с еднопосочен билет в любимата ти Русия.
Stamatis

2023.06.01 | 13:23

2
Проруски, проевропейски и проамерикански, но не и българскики! Без да съм завършил политология го знам!Всъщност всички ние го знаем!

Добави коментар

Водещи новини