Премиерът Донев: Финансовата сметка на държавата не може да стои повече в изчакване

  • 31 май 2023 10:18

  • 898
  • 1
Премиерът Донев: Финансовата сметка на държавата не може да стои повече в изчакване
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Тъй като работата по законопроектите за държавния бюджет за 2023 г. и на бюджетите на ДОО и НЗОК се оказва в хладилника, се наложи служебното правителство да предложи на НС следващ вариант на решение, който да даде възможност, в малкото време, което остава до изтичането на действието на удължителния закон за бюджета, да се гарантира функционирането на обществените системи. Това заяви служебният министър-председател Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. на заседание на Министерски съвет.

Официално: Служебният кабинет предложи на парламента да удължи Бюджет 2022

„Правителството вчера подготви и внесе в НС продължение за продължаване на действието на удължителния закон за държавния бюджет на Република България за 2023 г. с още три месеца. С продължението на продължението на закона за бюджета ще се осигурят плащанията от държавата на хората до приемането на Закона за държавния бюджет за 2023 г.“, уточни той.

„Финансовата сметка на държавата не може да стои повече в изчакване. Служебното правителство настоява за отговорно отношение по този въпрос от момента на съставянето на 49-то НС“, каза още премиерът Донев.

„Да се погрижим за счетоводните записи на държавата“, завърши той.

 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
898 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини