Как ще продължат разговорите между ГЕРБ и ПП-ДБ?

  • 31 май 2023 09:29

  • 1118
  • 2
Как ще продължат разговорите между ГЕРБ и ПП-ДБ?
© БТВ

След записите са по-различни условията. Не може да се направи кабинет във варианта, в който ПП-ДБ си представяха. Сега министрите ще трябва да са 50 на 50, но да не са политически фигури. Това заяви пред БТВ PR експертът Нидал Алгафари.

„След като Борисов няма доброволно да си даде имунитета, той трябва да се гласува от Народното събрание. Това означава, че всички договорки ще бъдат да се върви напред, а не към Румен Радев“, добави той.

„Какво успя да направи Радев в периода на царуването си? Скара ни с ДПС, наложи тези „шарлатани“ във властта, след това изпокара всичко с БСП. Той не се опита да направи обединени. На него му хареса да има разслоение, за да може той да е на върха“, посочи Алгафари.

Политологът Цветанка Андреева: ГЕРБ са тези, които могат да спасят ПП

„ПП-ДБ вече не настояват Асен Василев да е финансов министър, тъй като акад. Денков каза, че не е лесно да се намери такъв. Това означава, че търсят“, коментира журналистът Асен Григоров.

„Не вярвам имунитет да бъде клин в отношенията между ПП-ДБ и ГЕРБ. Борисов направи адекватен анализ. Има сили, които не искат да се случи правителство между ПП-ДБ и ГЕРБ. Интересът на българските граждани е да има правителство, а в интерес на държавата е да се спазва Конституцията. Радев показа, че не му е приятно да живее в държава с парламентарна форма на управление“, каза още журналистът.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1118 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Путинолизци гадни

2023.05.31 | 10:44

1
Двамата Путинолизачи - Копейкин и зеления чорап + терористите от БZП имат най голям интерес да няма правителство заради интересите на Русия и за да могат да управляват в хаоса, който предизвика Славяновското говедо с вдигнатия юмрук. И двамата лочат руска помия щедро наливана им от ген. Решетнисов и Мутрофанова. Копейкин като си отвори устичката и засмърдява на прокиснал борш, рубли и руски партенки. Все повече се убеждавам, че трябва да има правителство на всяка цена за да бъде направет импийчмънт на резидента на Русия - Радев а партията на Копейката да последва примера на Атака и БZП и да се спихне с времето.
Тенев

2023.05.31 | 14:14

2
Трябва да сте благодарни на г-н Радев, че докато вие не можете и котка да нахраните той крепи държавата.

Добави коментар

Водещи новини