Шефът на разузнаването: Не мога да коментирам дали някой е съгласувал нещо без моето знание

  • 30 май 2023 15:05

  • 2090
  • 5
Шефът на разузнаването: Не мога да коментирам дали някой е съгласувал нещо без моето знание
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Няма изисквания за предварително съгласуване, одобряване от чужди посолства, държави, на назначението на председателя на Държавна агенция „Разузнаване“ (ДАР), това са суверенни национални решения. Това заяви при изслушването си в Народоното събрание ръководителят на ДАР Антоан Гечев.

Изслушването на ръководителите на спецслужбите е по искане на парламентарната група на "Възраждане" във връзка с изнесения миналия петък запис от вече бившия депутат от "Продължаваме промяната-Демократична България" Радостин Василев.

"Не мога да коментирам дали някой някъде, без мое знание, е съгласувал нещо", заяви Гечев. И добави, че не той е човекът, който може да каже доколко е законно и как се процедира в такива случаи. 

Дейността на ДАР е въз основа на няколко принципа, един от които е политическа неутралност, подчерта председателят на агенцията. 

Шефът на ДАНС: Ръководителите на специалните служби се избират в България, руско влияние - няма!

Антоан Гечев заяви пред депутатите, че, когато е застанал начело преди две години, агенцията не е била добре ресурсно осигурена, и информационно-аналитичната работа е била разхвърляна в различни звена на ДАР, информацията е била навсякъде, а служителите в нея не са си говорили един с друг. По думите му международното сътрудничество е било разхвърляно също по нелогичен начин. "Разузнаването през 2021 г. се водеше само в работни дни, от 9:00 до 17.00 часа, в празнични и почивни дни в агенцията имаше охрана", посочи настоящият й председател. "Въпреки изключително ограничените ресурси, през тези две години успяхме да напреднем много и ДАР е реформирана и структурирана", увери Антоан Гечев, цитиран от БТА.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
2090 5

Коментари 5

Добави коментар
ЩЕ ВИ НАТЪПЧА МУЦУНИТЕ

2023.05.30 | 19:34

5
С Г О ВНА И ТАКА ЩЕ УМРЕТЕ!
ШАЙКА

2023.05.30 | 19:31

4
ШИ БАНИ ИЗРОДИ! youtube. com/watch?v=2DaY8-Mui0I
ТИЯ ПОСТАНОВКИ

2023.05.30 | 17:23

3
СЪС ЗАПИСИТЕ, НЕМА ДА ВИ СЕ РАЗМИНАТ! ПЛЕМЕ ГАДНО МАН ГА САРСКО!
СВИ НЬО БЪЛГАРСКА

2023.05.30 | 17:09

2
КОЛКО СВИНИ ГРУХТИТЕ И СЕ УГОЯВАТЕ У ТВОЙТА СЛУЖБА? КАКВО РАЗУЗНАХТЕ ДО СЕГА БЕ! П ИЧКА ВИ МАЙЧИНА МРЪСНА, БЪЛГАРСКА ЩЕ ЕВА!
СВИНИ МРЪСНИ ГЯУРСКИ!

2023.05.30 | 17:05

1
КАКЪВ Е ЩАТА НА СЛУЖБИТЕ ОБЩО? КОЛКО ДЕСТКИ ХИЛЯДИ МРЪСНИ ГЯУРСКИ С ВИ НИ СЕ УГОЯВАТ ТАМ И СИ ЧЕШАТ МА ДУРИТЕ!

Добави коментар

Водещи новини