Даниел Лорер: Вие, г-н президент, не се справяте с ролята си на обединител

  • 30 май 2023 14:17

  • 2865
  • 25
© Булфото (архив)

Правителство на България трябва да има, каза в декларация от парламентарната трибуна Даниел ЛорерДаниел ЛорерДаниел Лорер завършва компютърни науки и бизнес управление в университета в Тел Авив. Утвърждава от „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" – Демократична България“ (ПП-ДБ). Той отбеляза, че използват тази трибуна, за да изразят мнението си, тъй като тази възможност вчера им е била отнета в президентството при връчване на втория мандат. 

„Има един идеал, който ни обединява и това е, че България е свободна и независима парламентарна република, и докато отношенията помежду ни преминават между точка на кипене и точка на замръзване, България се отдалечава от призванието си да бъде свободна и развиваща се европейска страна“, посочи Лорер. 

Той се обърна към президента, че член първи на Конституцията гласи, че България е република с парламентарно управление.

Припомняме Ви, че законите на страната трябва да се спазват по буква, но и по дух, добави депутатът.

По думите му най-висшата роля на президентството е да ни обединява, не да ни разединява, и обединението е ценността, с която президентската институция трябва да представлява навсякъде.

Радев връчи втория мандат на ПП-ДБ, но призова: Помислете дали да го реализирате, вече е дискредитиран

„Вие, г-н президент, не се справяте с тази роля. Вие ни делите, вместо да ни обединявате“, коментира Лорер и добави, че затова в парламента са призвани да изпълнят и тази мисия. 

Искам да се обърна към избирателите на ПП и ДБ – знаем колко е трудно да си представим работа с ГЕРБ, но България днес и утре е по-голяма от това, заяви Лорер.

На избирателите на ГЕРБ депутатът каза, че знае колко е трудно за тях да си представят работа с най-големия си политически опонент, но България днес и утре е по-голяма от това.

„Искам да се обърнем и към избирателите на всички останали политически сили и всички онези българи, които не са намерили своето представителство в парламента – правителство на България трябва да има и това трябва да бъде правителство на всички ни“, заяви Лорер. 

„Знаем колко е трудно да загърбим различията си, но нека да покажем и на президентството, на прокуратурата и на цялото българско общество как трябва да работи една чиста и свята парламентарна република“, посочи депутатът. Той добави, че първата стъпка към това е съставянето на редовен кабинет, който да поведе страната ни с ясни, амбициозни цели, които да отприщят потенциала ѝ. 

Според Лорер изборът е ясен – прикрито авторитарно управление или ясна и чиста парламентарна република.

„Изборът е ясен между това да казваме на българите така стана или да надскочим емоцията на момента и да върнем нормалността в българската държава“, каза той.

Според депутата е ясен и изборът между радикализиране заради партиен интерес или възстановяване на нормалността и превръщането на България в европейска сила.

„Днес, както винаги, изборът е ясен и историята няма да е безразлична към тези, които не участват в трудните избори“, добави Лорер. 

Последвайте канала на

Владимир Василев
2865 25

Свързани новини

Коментари 25

Добави коментар

2023.05.30 | 17:44

25
Лорер от както преди 2000 г се опитахте да убиете Исус по изключително садистичен начин и не ви се отдаде страшно много мразите християните .. Заминавай си в Израел и там си направи партия и участвай в политичският живот на страната .

2023.05.30 | 17:42

24
Прав е. Така ще е. По- лошо ще стане- чифути и кравари превзеха страната!

2023.05.30 | 17:10

23
Гадният Юда иска политически миш маш , да забърка неясен качамак , в който да прокарва чужди интереси за наша сметка , да ни набута във война срещу РУСИЯ в угода на САЩ !

2023.05.30 | 17:06

22
Президентът няма да ни обединява с шарлатани ! Той няма да ви допуска на закрити заседания с класифицирана информация , защото сте загубили безвъзвратно неговото доверие и доверието на българите ! На изборите ще се уверите ! Як шут отзад !

2023.05.30 | 16:59

19
Първо трябва да изчистим враговете си , чуждите шпиони , шарлатаните , крадците и лъжците като Лорер , Киро , педала Асен и Президента го знае много добре ! НИКОГА обединение с такива като вас !

2023.05.30 | 17:01

21
napalno si prav vreme e da se is4isti politi4eskata izmet

2023.05.30 | 17:01

20
sori lorer no i vie predadahte balgarskiat narod za predatelite nakazanieto e edno vie go znaite

2023.05.30 | 16:53

18
Лорер , ти си един от мръсните чужди агенти ! ВЪН от България ! Стига си смукал българска кръв ! Да живее РАДЕВ ! Вчера той ви показа местото , което заслужава вашата коалиция - вън от властта ! Вън от политиката !
Иван

2023.05.30 | 16:42

17
Ново 20 Та нали той ви на бута на българите
бегай

2023.05.30 | 16:19

16
бегай в израел бе чифут

2023.05.30 | 15:44

15
Еврейчето пъшка нещо

Добави коментар

Водещи новини