Войната между Радев и лидерите на ПП-ДБ: Всичко е заради изтеклите записи

  • 30 май 2023 09:40

  • 2318
  • 6
Войната между Радев и лидерите на ПП-ДБ: Всичко е заради изтеклите записи
© БТВ

В открита война ли са президентът Румен Радев и лидерите на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“? Този въпрос коментираха в „Тази сутрин“ социологът Димитър Ганев и политолозите Даниел Смилов и Слави Василев.

„Ако определяме това като открита война, то е заради компроматите и изтеклите записи, които дискредитират „Продължаваме промяната“ като политическа формация, която претендира за управлението на страната“, на мнение е Слави Василев.

Според него срещата между ПП-ДБ и Румен Радев е протекла изключително хладно.

Панев заяви, че президентът не иска редовно правителство и коментира: Няма нищо скандално в изтеклите записи

„Генерал Атанас Атанасов каза вчера след срещата с държавния глава, че това проучване и съгласуване на ръководителите на службите с чужди посолства било определено от закона. В член 9 от Закона за класифицираната информация обаче много ясно е изписано по какъв начин Държавната комисия за сигурност на информацията издава удостоверения за достъп до класифицирана информация и там никъде не са упоменати чужди посолства“, каза още той.

„Вчера стана нещо неприемливо – дали ще го наречем студен изказ, или студен прием, няма значение. Не е редно президентът, чиято задача е да помага на партиите да създадат правителство, всъщност да застава и да казва „аз такова правителство не искам“. Моят прочит на ситуацията е, че той не иска евроатлантическо правителство“, каза от своя страна и Даниел Смилов.

Според политолога е имало голям шанс да се създаде такова правителство с втория мандат, докато с третия – тази идея за евроатлантическа ориентация на страната ни ще се размие, защото ще се намесят партии като БСП, „Възраждане“ и ИТН.

„В евроатлантическото мнозинство ще бъдат вкарани други елементи, които ще придадат различен политически смисъл“, допълни той.

Андрей Гюров: Предстои да разберем дали ГЕРБ ще стоят до фризера или ще поемат отговорност

„Струва ми се, че сме позабравили стила на Румен Радев. Припомнете си поведението му в първите четири години и половина от неговото мандат, когато от другата страна на „Дондуков“ беше премиер Бойко Борисов. Много хора забравиха стила му, защото през последните две години и нещо той управлява чрез негово правителство“, категоричен е Димитър Ганев.

Радина Лазарова
2318 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2023.05.30 | 19:54

6
Когато нещо неможете са виновни другите

2023.05.30 | 11:54

5
РУСКИ КУ-РВИ СБОГОМ
Този

2023.05.30 | 10:35

2
Руски слуга,унищожи България-факт!!!
пРезидентът на Решетников

2023.05.30 | 11:45

4
е гнусна Кремълска Мастия!

2023.05.30 | 10:48

3
Я Радев веднага да им каже да направят мутрите и шарлатаните едно прекрасно правителство и купят още 16 броя Ф16!

2023.05.30 | 10:27

1
Ще се сетят какво е правил Радев срещу Борисов, но ще е късно. Ще го изпитат на собствен гръб, но тогава те бяха с Радев.

Добави коментар

Водещи новини