Янев: Когато говорим за управлението на държавата, са нужни морал и доверие

  • 29 май 2023 13:26

  • 300
  • 5
Янев: Когато говорим за управлението на държавата, са нужни морал и доверие
© Булфото (архив)

"Трудно ПП-ДБ ще съберат подкрепа и ако се състави правителство, то ще работи много трудно. Когато говорим за управлението на държавата, са нужни морал и доверие. Трусовете и скандалите показват ерозия на доверие в политическата класа... Какъв вид конструкция на правителство е възможна, това е трудно да се каже". 

Това каза пред БНР Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен, лидер на "Български възходБългарски възход„Български възход“ се самоопределя като националноконсервативна политическа партия, но", бивш служебен премиер и бивш министър на отбраната. 

И допълни, че при липса на идеи, визия и аргументи какво точно искаш да направиш, започваш да търсиш конспиративни теории. "Като че ли като общество сме изгубени без цел и посока... Когато две от властите не работят нормално, да разклатиш и третата власт, и то в ситуация на перманентна криза, правиш кризата още по-дълбока. И ако разградим държавата до нейните основи, как ще я съграждаме след това отново". 

Стефан Янев: Промени в Конституцията са необходими, но точно в момента не са на дневен ред

В предаването "12+3" Янев допълни, че заради актуалната ситуация е редно да бъде свикан Консултативният съвет за национална сигурност и да се чуе гласът на службите - дали е имало чуждо вмешателство в българската политика. И ако има такива данни, прокуратурата да се самосезира. 

Според него разговорът за експертен кабинет важи до момента, в който този кабинет е преди клетвата в Народното събрание: 

"В момента, в който министрите се закълнат, те престават да бъдат експерти и стават политически назначения. Разговорът е завоалиране на неспособността или нежеланието да се носи политическа отговорност". 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
300 5

Коментари 5

Добави коментар
соня

2023.05.29 | 17:04

5
е ако някой от вас я притежава съгласна съм но не съм сигурна.

2023.05.29 | 14:50

4
ТОЗИ Е СМЕШЕН ФАТМАК ЗА КОЙТО НИКОЙ НЕ ГЛАСУВА!

2023.05.29 | 14:50

3
Другарю Я-не-в щ, би ли казал за рАссия какво мислиш, тавариш? Говнояд.
Емѝ...

2023.05.29 | 14:20

2
Хахаха, някой верва ли ти, ве?

2023.05.29 | 14:02

1
a ti imash li moral bre natovska podlogo kato spored teb nato e balgaria i balgaria e nato ia pitai narodat bokjluk.

Добави коментар

Водещи новини