България има нужда от стабилна, предвидима външна политика по отношение на Турция

  • 29 май 2023 11:10

  • 430
  • 0
България има нужда от стабилна, предвидима външна политика по отношение на Турция
© Getty Images/Guliver

България има нужда от стабилна, предвидима външна политика с този сериозен съсед, който е във възход и има сериозни заявки в региона и за ролята на Турция в тази част на света, смята международникът. Това заяви международникът Димитър Гърдев в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS по повод отминалите избори в Турция, на които Реджеп Ердоган бе преизбран за президент.

„В речта на преизбраният турски президент Ердоган забелязах две неща - едното е призив вътрешно обединение на страната, справяне с инфлацията. Второто е в международен план - той заяви, че векът на Турция ще продължи и че неговата политика е правилна – за Сирия, Азербайджан, за политиката на страната в региона. Турция вече представлява фактор, с който всеки се съобразява, включително с конфликта Русия-Украйна”, обясни Гърдев.

Ердоган ще се стреми да води държава, която да е платформа за решаване на конфликти, смята международникът. „Не може да искаш да обединиш кюрдски с турски националисти”, каза Гърдев по повод тактиката на отделните политици, участвали в отминалите избори в Турция. 

Турските избиратели в България предпочетоха Кълъчдароглу на балотажа

Последвайте канала на

Радина Лазарова
430 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини