Политиците трябва внимателно да решат какво ще правят

  • 29 май 2023 08:37

  • 883
  • 4
Политиците трябва внимателно да решат какво ще правят
© Булфото

Много е тъжно, че някой задкулисно прави дневен ред на държавата и се занимаваме една седмица да обсъждаме противоконституционно деяние. Даваме хляб за следващи такива действия в нашата политика. Това мнение изрази Евгени Кънев в ефира на Нова телевизия относно пуснатите от депутата Радостин ВасилевРадостин ВасилевРадостин Василев е завършил “Право” в Софийския университет „Св. Климент записи от Националния съвет на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"".

Според Кънев няма нищо притеснително в тези записи и той не вижда защо трябва да се променя формулата за съставяне на правителство. „Кое в момента променя нещата?“, попита той.

„Фишекът гръмна, щетите са ясни. Тъжното е, че всички смислени анализатори и политици говорят, че трябва да има правителство. Политиците трябва внимателно да решат какво ще правят“, каза Жоро Куртев. И той е категоричен, че това са незаконно пуснати записи.

„Това означава, че държавата не функционира правилно. ДАНС се обажда и предлага да охранява лицето, пуснало записите, а тази служба няма такива правомощия“, заяви той. „Очевидно е, че трябва да има промяна в тези служби. Има и други записи и снимки, които се държат на други места. Информацията явно вече е където трябва, но тук е мястото на политиците да спрат това. Хората казаха че искат правителство“, добави Куртев.

ДСБ: Ще положим всички възможни усилия, за да бъде излъчен редовен кабинет

Асен Генов смята, че в тази ситуация няма правилен ход.

Радостин ВасилевРадостин ВасилевРадостин Василев е завършил “Право” в Софийския университет „Св. Климент дължи обяснение защо е направил тези записи. Грешката на Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически беше, че каза предварително какво ще бъде пуснато, дори с цитати. Третата грешка е, че политиците ни не се учат от грешките си. Личното им пространство е много стеснено. Отвсякъде нашите избраници стъпват накриво“, коментира той.

Кънев заяви, че е в реда на нещата шефовете на най-важните служби да бъдат обсъдени с чуждите служби и партньори. „Отвън ни нямат доверие и затова не сме в Шенген. Те ни нямат доверие, защото службите са пробити“, аргументира се той.

Генов заяви,че проблемът е, че ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ПП-ДБ са влезли в изборите с трика, че няма да направят заедно каквото и да е било. „Но видяха, че няма как да стане“, каза той.

Попитани ще се наложи ли да се правят големи промени, за да може да се състави правителство, Куртев отговори, че ситуацията е много тегава. „Имаше прекалено много наливане на масло в репликата „Никога с другия“, каза той, „Кое е по-важно за България? Да има правителство или да се сменят хора? Всяка власт идва с хората си. Служебната власт също смени много хора с техни“, отговори Кънев.

Куртев е категоричен, че преговорите между ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ПП-ДБ трябва веднага да бъдат размразени.

Последвайте канала на

Калина Христова
883 4

Коментари 4

Добави коментар
Най честно са нови избори

2023.05.29 | 11:21

4
В които герб-ПП- дб да се явят в Коалиция и да видим. Хората ще гласуват за Радостин Василев, защо не, народа е гласувал за бок луци като чалгара, ПП и Бареков. Медиите на маф ията продължават да злепоставят Р Василев. Обединената маф ия герб- ПП- ДБ ще направят правителство на измамата и то на вс цена.Радостин е почтен, последователен в разкриването на предателите, бок луците и лъжците от чалгари и ПП-измамата.
ЗОРАН

2023.05.29 | 10:20

3
Какви политици в България,вижда се че файда от тях никаква както и от партии. Едно и също и по лошо ще става
Шапки долу за Радо Василев

2023.05.29 | 10:05

2
Той разкри предателите, измамниците и бок луците от чалгари и ПП измамата.
Новини бг

2023.05.29 | 09:44

1
Защо постоянно ни цитирате соросоидни педали на нпо хранилки?

Добави коментар

Водещи новини