Асен Василев категоричен: Заставам зад всяка своя дума в записа

  • 28 май 2023 18:40

  • 7085
  • 128
Асен Василев категоричен: Заставам зад всяка своя дума в записа
© NOVA
Слушай новината Слушай новината

Не бих окачествил ситуацията като мир. Всеки има своята позиция. Аз призовавам всеки да чуе този запис, за да разбере, че няма никакви договорки и задкулисие. На Националния съвет взехме едно много тежко решение в името на България. Заставам зад всяка една своя дума в този запис. 

Това заяви в предаването "На фокус" по NOVA депутатът от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" (ПП-ДБ) Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на, който коментира изтеклия запис от Националния съвет на ПП и замразяването на преговорите за съставяне на правителство с втория мандат от страна на ГЕРБ. 

ГЕРБ замразява преговорите с ПП-ДБ, Борисов все пак остави вратичка за експертен кабинет

"Властта не е самоцел. Това е основното, което може да се разбере от този запис. Цялата мелодрама, която се разиграва сега, е да се вземе някакво надмощие в преговорни процес. Преговорите се водят между доц. Денков и Мария Габриел. Те решават и всичко е в техни ръце. Ако има някакви отстъпки от страна на ПП, то те трябва да са в името на България, а не, за да се размразят преговорите. Отново ще повторя, че преговорите се водят от акад. Денков и той решава. Моето мнение ще го чуете, ако излезе нов запис. За мен не трябва да се сменя ротационния премиер и първи премиер трябва да е акад. Денков, но той води преговорите и решава", категоричен бе Василев. 

"Не мисля, че Радостин Василев е интересен в случая. Аз очаквах да има атака срещу това правителство. Тези атаки идват от средите, които направиха България най-бедна в ЕС. Ако този запис не беше излязъл от Василев, щеше да излезе в някоя жълта медия. Сигурен съм в това. Самият Радостин Василев заяви, че ДАНС са се свързали с него. Явно службите имат някакво отношение в този случай. На всички е ясно, че абсолютно служби трябва да се реформират. Примерите са много. Новите шефове на служби трябва да са хора, които са одобрени от партньорските на България служби и имат доверието на партията. Всичките служби трябва да работят с партньорските служби в ЕС и НАТО. Така е записано в закона", обяви той. 

Утре Радостин Василев предава и ПП в отчаян опит да дестабилизира държавата

"Никой от посолствата не е одобрявал никого. Говорим за съгласуване с нашите партньорски служби, а не за одобряване. Президентът еднолично подмени всички шефове на служби. В момента имаме дълбоко проникване на руски интереси в българските служби. Това трябва да бъде спряно. Смяната на шефовете на службите ще стана прозрачно и пред всички в НС. Погледнете моето управление в МФ. За седем месец съм освободил двама души. Аз незаконно методи не съм използвал. Всеки, който не си изпълнява съвестно задълженията, трябва да бъде сменен. Обсъждали сме промени в Закона за държавния служител, защото не можеш да се укриваш с болничен лист, за да не можеш да уволниш. Пералнята не е политическата система. Пералнята е съдебната система. Не мисля, че Гешев е лепилото между нас и ГЕРБ. В петък приехме механизъм за разследване на главния прокурор, нещо за което се борим от 2015 година. Всеки, който изслуша пълния запис, ще види, че сме взели много тежко решение. Допускането на още един министър на ГЕРБ в правителството ще е компромис за мен", завърши Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на

Филип Епитропов
7085 128

Свързани новини

Коментари 128

Добави коментар
Кирил

2023.05.30 | 10:20

128
Кажи кое е посолството. И съгласуват ли те техните назначения с нас

2023.05.29 | 06:56

127
Защо още не е в затвора този пеДал

2023.05.29 | 06:10

125
Какъвто вожда такива и коментарите,такова и управлението,невиждате ли не невиждате,че всичко е помия!!!!

2023.05.29 | 06:56

126
написа педито пискайки ами помия е само Възраждане
Емѝ...

2023.05.29 | 06:05

124
Знаете , а и не крия че съм хомосексуалист и лгбт активист! Страдам от лека форма на шизофрения! Затова всеки, който ми се подиграва във сайта ще пострада! Зад мен са американското правителство и Българския Хелзинки Комитет!

2023.05.29 | 06:03

123
Платените от САЩ тролове в нашия нет , ни заливат с ЛЪЖИ и ИЗМАМА, така както техните предци 34 години ни мамиха, че живеем добре е щастливо. Лъгаха ни в учебниците, че са ни освободили от турско робство , а защо никой не ги попита и отговора е ясен за да имат 4 военни окупациони военни бази. Родината ни и е платила с много злато на Дънди Прешънс. После пак ни лъгаха, че са ни освободили от Хитлеро- фашизма и построиха паметници на летците им убийци ,а Англия е била в съюз със същия Хитлер . Уважаеми Граждани...Българи , НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ТРОЛОВЕТЕ В НЕТА, КОИТО ВИ ТРОВЯТ ВСЕКИ ДЕН за това, че САЩ не е агресор и окупатор . НИКОГА ПОВЕЧЕ АМЕРИКАНСКО РОБСТВО В БЪЛГАРИЯ !!!

2023.05.29 | 05:57

122
Асан мангала ще сменя службите със свои хора и всичко Ай да пукнеш дано
Ококорен

2023.05.29 | 05:48

121
Предераст

2023.05.29 | 01:14

120
НЕЩО НЕРВЕН МИ СЕ СТРУВАШ. ОТ КОГА НЕ СА ТИ ОПЪЕАЛИ ЖАРТИЕРИТЕ. НАМЕРИ СИ ДРУГ ТОНИ ДА ТЕ ОПЪНЕ И ДА СЕ УСПОКОИШ.

2023.05.28 | 23:26

110
Време ни е да изритаме евроговедата! Време ни е за Възраждане

2023.05.29 | 00:35

119
Слава на братска Русия!
Омраза

2023.05.29 | 00:29

118
Мръсен капиталист, американски шпионин, предател на България-разстрел

Добави коментар

Водещи новини